Copil lovit de mașină. Are mai multe fracturi!

Aseară, în jurul orei 21:00, un copil de 16 ani a fost lovit de un autoturism,  suferind mai multe fracturi.

”Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni, s-a stabilit că un minor de 16 ani, din Davidești, a fost accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Mihăești, care se deplasa pe DC 85, pe raza localității Davidești, dinspre Mioveni, posibil pe fondul traversării prin loc nepermis, fără a se asigura.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, în cauză fiind întocmit dosar penal conform art. 196 duin Codul Penal.”

 

 

Tot aseară, în Pitești, trei persoane au suferit leziuni ușoare după ce două autoturisme s-au ciocnit.

”Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, s-a stabilit că un tânăr de 21 de ani, din Oarja, care conducea un autoturism pe str. Târgu din Vale, din direcția str. Costache Negri către str. Lânăriei, a intrat în coliziune cu un autoturism condus în aceeași direcție de un bărbat de 43 de ani, din Pitești, posibil pe fondul neasigurării la efectuarea manevrei de întoarcere.
Totodată, cu ocazia testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată în urma testării bărbatului de 43 de ani a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Din eveniment a rezultat rănirea tânărului de 21 de ani, care se afla la volanul primului autioturism, precum și a pasagerului dreapta față, tânăr de 22 de ani, din Pitești, respectiv a pasagerului stânga spate din același autoturism, tânăr de 22 de ani, din București.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 și 336 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.”

 

Astăzi, în jurul orei 10:30, a avut loc un eveniment rutier cu 2 autoturisme, pe raza orașului Ștefănești, în urma căruia ocupanții unuia dintre autoturisme au suferit leziuni ușoare. 

”Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Ștefănești, s-a stabilit că un bărbat de 25 de ani, din Călinești, care se deplasa pe DN 7, din direcția Topoloveni spre Pitești, ar fi încercat să evite impactul cu autoturismul din fața acestuia, care oprise pentru a vira spre stânga, efectuând o manevră de evitare prin care a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula din sens opus. Ulterior impactului, acesta a fost proiectat în alt autoturism parcat.
Autoturismul care circula din sens opus era condus de un bărbat de 37 de ani, din Pitești, iar în urma coliziunii, conducătorul auto, precum și ocupanta locului din drepta față, femeie de 37 de ani, din Pitești, au suferit leziuni.
De asemenea, doi copii minori, ocupanți ai locurilor spate din același autoturism, fetiță de 7 ani și băiat de 9 ani, au fost transportați la o unitate medicală pentru investigații. 
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că niciunul dintre conducătorii auto nu a consumat alcool.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.”

 


Reamintim tuturor conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată atât condițiilor meteo, cât și traficului și stării părții carosabile.

-Astfel, perioada calendaristică este favorabilă întâlnirii de porțiuni umede, sau chiar cu polei, astfel încât este necesar să creșteți atenția și să circulați cu o viteză care să permită oprirea în condiții de siguranță, în cazul apariției unor obstacole neprevăzute.
-Traficul lejer din perioadele de sărbătoare nu trebuie să fie un îndemn de a circula cu viteză ridicată, respectarea limitelor legale fiind în măsură să limiteze urmările sau chiar să facă posibilă evitarea unor evenimente rutiere. 
De asemenea, în condiții de trafic aglomerat, specific perioadei de început și de sfârșit de minivacanță, nu uitați de politețea rutieră, respectați indicațiile polițiștilor rutieri și nu vă angajați în manevre riscante, cum ar fi depășirile unor coloane de mașini.
-Starea părţii carosabile este un lucru care trebuie avut în atenţie permanent, distanţa în care putem lua viraje sau opri în condiţii de siguranţă fiind influenţată în mare măsură de factori cum ar fi nisip, umezeală sau polei.
Totodată, reamintim că legal, nu este prevăzută o anumită perioadă, dar circulaţia cu anvelope de iarnă este obligatorie atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheaţă sau polei.
    

Pietonilor le recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.
De asemenea, nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase şi traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.