Copil de 14 ani prins de polițiști conducând o mașină pe un drum național!

Poliţiştii din Botoşani au deschis o anchetă penală, joi, după ce un copil de 14 ani a fost prins conducând un autoturism pe un drum naţional, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoșani.

Oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Vlăsineşti au oprit pentru control pe DN 24 C un autoturism condus de un minor de 14 ani din comuna Mitoc, iar în maşină, în dreapta sa, se afla tatăl acestuia.

"În autoturism, în calitate de pasager se afla şi proprietarul acestuia, un bărbat de 38 de ani din aceeaşi localitate, care a declarat că i-a încredinţat autoturismul minorului, deşi avea cunoştinţă că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule", a afirmat Delia Nenișcu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Botosani.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul respectiv nu deţine asigurare obligatorie, motiv pentru care faţă de proprietar s-a luat măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 132/2017, iar ca măsură complementară au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare.

"Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi încredinţarea unui autovehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere", a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Sursa: antena3.ro