Copiii de grădiniţă şi din clasele I-IV vor primi lunar câte un borcan de miere

După ce în urmă cu câteva săptămâni s-a luat decizia de a se distribui banane în unităţile de învăţământ, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe în rândul copiilor, în condiţiile în care ţara noastră este mare producătoare de miere, de curând Senatul a adoptat o altă propunere legislativă.

Astfel, potrivit proiectului, preşcolarii şi elevii din clasele I - IV din învăţământul de stat şi confesional vor primi şi miere de albine, ca supliment nutritiv. Ideea nu e nouă, prima iniţiativă legislativă de acest fel datând  din 2006, însă vreme de 12 ani nu a fost implementată din lipsa de fonduri. Astfel, după ce Ministerul Educaţiei a găsit sprijin la Ministerul Agriculturii şi responsabilitatea desfăşurării acestui program a fost preluată de acesta din urmă, din fondurile sale, se pare că este gata de implementare.

Spre deosebire de corn, lapte şi fructe, mierea nu va fi distribuită zilnic copiilor, consumul acestui aliment la şcoală neputând fi posibil fără riscul de a umple clasele cu deliciosul, dar lipiciosul produs alimentar. În aceste condiţii, s-a hotărât ca cei mici să primească în fiecare lună câte un borcănel cu 350 de grame de miere.  Dacă această propunere legislativă va trece şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional, peste 1,5 milioane de copii din România vor primi lunar, începând din acest an, un borcan cu miere polifloră din producţie românească, fondurile alocate pentru derularea acestui program, de aproape 17 milioane de lei, fiind prevăzute în bugetul Ministerului Agriculturii. 

Sursa: Saptamanalul Ancheta