Copiii abandonaţi pot fi luați acasă de sărbători de oamenii cu suflet mare

Și în acest an, așa cum se obișnuiește de ceva vreme încoace, copiii aflați în centrele de plasament pot fi luați acasă de oamenii cu suflet mare care doresc să le ofere micuților sărbători de iarnă fericite.

La nivelul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeş au fost selectați, ca beneficiari ai acestei campanii, copiii aflați în centrele de plasament pentru care reintegrarea lor în familia naturală sau extinsă ori identificarea unei familii adoptatoare nu a fost posibilă în perioada sărbătorilor de iarnă.

Astfel că asistenții sociali și pedagogii din centre au selectat 24 de copii instituţionalizați care corespund criteriilor menționate. Până în prezent, patru familii din județul Argeș au fost evaluate din punct de vedere psihosocial și s-a stabilit că îndeplinesc condițiile materiale și garanțiile morale pentru a găzdui la domiciliul lor copii proveniți din centrele de plasament cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pentru cele patru familii, au fost selectați şase copii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, una dintre aceste familii fiind de acord să găzduiască și mai mulți copii, care sunt frați.

De asemenea, sub egida „Dăruiește pentru un suflet”, în această lună, se strâng daruri pentru micuții din centrele de plasament, fie că este vorba despre rechizite, hăinuțe, fie de jucării colorate. Cei care doresc să participe la acest eveniment și să-i ajute pe micuții din centre pot depune pachetele cu daruri la sediul DGASPC Argeş, din Calea Drăgăşani.

De menționat ar mai fi faptul că în această perioadă copiii din centrele de plasament au finalizat pregătirile pentru primirea lui Moș Nicolae, care este așteptat marți seara la toate centrele din Argeș.

Sursa: Saptamanalul Ancheta