Copii, nu pierdeți ocazia! Până pe 30.10 vă mai puteți inscrie la cursuri de muzică, pictură, artă fotografică...

Sute de copii, din tot județul, au început noul an de studiu la Școala Populară de Arte Pitești, instituție ce se află în subordinea Consiliului Județean Argeș.

De asemenea, până pe 30 octombrie 2017,cei dornici încă se mai pot înscrie, pentru a urma cursurile acestei școli de tradiție.

Cei peste 850 de copii inscriși deja, ce vor urma cursurile Școlii Populare de Arte din Pitești, au oportunitatea de a studia diverse ramuri artistice, precum muzică, pictură,dans, teatru, fotografie și artă cinematografică, alături de artiști consacrați și profesori de renume, selectați în urma unei sesiuni riguroase de examinare.

în rândul cadrelor didactice ale Școlii Populare de Arte Pitești se află  artiști și profesori cu peste 20 de ani vechime la Școala Populară de Arte Pitești, precum Niculina Dumitrache (pian), Nicolae Oprea (Orga) și Mariana Lomachin (chitară), Florian Drăgănici (Orgă și Percuție), Gabriela și Cristian Tănase (Dans), Ion Barbu (Acordeon), dar și tineri ambițioși și titrați.

Iată care este corpul profesoral al Școlii de Arte Pitești:

Cursuri de pian și vioara

# Georgiana Matei (Pian) – profesor la Liceul de Muzica Dinu Lipatti din Pitesti

# Mariana Grigore a absolvit Conservatorul din Iași în 1975, după care a fost profesoară la Colegiul de Muzică din Constanța; fiind născută și crescută în Pitești, la pensie s-a întors acasă.

# Sanda Mihalache absoventă a Universității Pitești, bursieră Erasmus la Universitatea din Dijon, Franța

# Iulian Badea (Vioară) – instrumentist la Filarmonica Pitești

# Cătălin Iancu – doctor în muzică – activează de ani buni la Doina Argeșului. Acum, la Școala Populară de Arte face echipă bună cu fiul său, Cătălin Iancu jr., cunoscut pentru maiestria interpretativă la țambal.

# Radu Teianu susține și cursurile de Teorie și solfegiu

Cursuri de chitară

# Daniel Turcu, preferat de toți adolescenții îndrăgostiți de chitară.

# Eduard Leață a început să studieze chitara la Şcoala Populară de Arte din Piteşti, iar în 2011 a devenit cel mai bun chitarist din lume. Începând din acest an, tânărul revine la Şcoala Populară de Arte din Piteşti, unde pregăteşte o grupă de copii, pentru că vrea să demonstreze că și în România se poate, vrea să fie apreciat și acasă, nu doar în străinătate unde a obținut cele mai valoroase premii și unde acum concertează pe mii de euro.

# Romulus Turcu – chitară electrică.

# Constantin Matei a descoperit chitara clasică relativ târziu, pe la vreo 20 de ani, iar acum este printre puţinii chitarişti din ţară cu atestat, obţinând un act de „calificare” scrisă în materie de flamenco, la Florenţa, Italia. Când s-a întors acasă, la Curtea de Argeș, s-a facut profesor de religie, fiind absolvent de Teologie, și a hotărât să popularizeze arta flamenco. A creat un site, www.flamencoliber.ro, despre istoria şi frumuseţea acesteia, şi predă cursuri de chitară.

Cursuri de Acordeon şi Orgă

# Ştefan Gilă susține cursurile de Acordeon şi Orgă. Are planuri mari alături de cursanții Școlii Populare de Artă, printre acestea, să redea acordeonului faima pe care acest instrument şi-a pierdut-o la noi, în ultima vreme fiind asociat doar cu melodiile cântate la Împodobitul bradului de nuntă, la Udatul miresei şi la Bărbieritul ginerelui. Ştefan Gilă spune că la acordeon, totuşi, au fost cântate cele mai frumoase tangouri.

Cursuri de nai

# Mihaela Pitigoi, un produs de excepție al Școlii Populare de Arte, instrumentistă excepțională stăpânește la fel de bine naiul, fluierul, cavalul și ocarina, dar are și o voce minunată. La școală îi inițiază pe cei mici în tainele naiului.

# Vasile Răducu - a fost aproape 10 ani solistul ansamblului Ciocârlia, unde a reușit să se afirme încă din adolescent. Acum activează în Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române. Susține concerte lunare în străinătate, unde susține de altfel și cursuri de nai, fiind foarte apreciat de elevii săi din Olanda. Originar din Bogați, Argeș.

Cursuri de clarinet/saxofon/trompeta

# Viorel Predoiu – absolvent al Școlii Militare de muzică și al Conservatorul de muzică, în prezent este instrumentist clarinet-saxofon la Fanfara Argeșului.

Cursuri de teatru

# Luiza Stoica – actriță la Teatrul Al Davila, dar si colaboratoare la TV.

Cursuri de pictură

# Elena Zavulovici – profesoară de desen binecunoscută în Pitești, foarte iubită de copii

# Radu Gabriel Petrișor – profesor de desen la Colegiul Național Al. Odobescu, susține și cursurile de Design vestimentar

# Lucia Juncu – absolventă a Liceului Republican de Arte Plastice “I.Vieru” și a Academiei de Teatru, Muzică și Arte Plastice de la Chișinău. În CV-ul ei apar expozitii personale și de grup organizate de instituții prestigioase din Europa, iar lucrările se regăsesc în multe colecții private din România, Rusia, Germania, Polonia, Ungaria și SUA. Locuiește în București, unde pregătește mai mulți tineri pentru admiterea la UNARTE.

Cursuri de dans

Soții Gabriela și Cristian Tănase – instructori de dans (clasic, modern, sportiv și popular) cu state vechi în cadrul Școlii Populare de Arte. Nu există concurs la care elevii lor să fi participați – în țară sau în străinatate – și să nu fi obținut premiul I sau marele trofeu.

Cursuri de Canto - Muzică Ușoara

# Marius Bălan, cunoscut interpret de muzică ușoară, activează la Teatrul Al. Davila – Secția Estradă

# Mia Enescu și Veronica Lozovenu, absolvente ale Facultății de Muzică de la Pitești, bursiere la Universitatea din Dijon, Franța, acum masterande la Educație Muzicală Contemporană.

# Alexandra Tabuș - profesor la Liceul de MuzicaDinu Lipatti

Cursuri de Canto - Muzică Populară

# Mihaela Chirițescu Jugaru - interpretă de muzică popular foarte apreciată de public, absolventă a Liceului Dinu Lipatti și a facultății de Muzică din București.

# Artista Elena Sima s-a remarcat în cariera muzicală prin timbrul vocal curat, inconfundabil, ambitus extins, flexibilitate vocală și dicție impecabilă – calități aplaudate de public și apreciate de specialiști. Prezența scenică energică, debordantă, veselă este completată de un aspect fizic plăcut şi de un talent orator absolut special. În spectacole și emisiuni radio/TV, Elena Sima poartă costume populare autentice, dovedind respect pentru românesc, român, România.

# Cristina Voicu – absolventă a Facultății de Muzică de la Pitești, masterand la Educație Muzicală Contemporană.

# Loredana Gavrilă – licentiată în muzică și absolventă a masteratului de Educație Muzicală Contemporană.

# Elena Pascu – a absolvit Școala Populare de Arte Pitești. În 1975 a câștigat trofeul “Crizantema de Aur”. De altfel, în această săptămână va susține un recital extraordinar, la Târgoviște, cu ocazia ediției jubiliare a concursului “Crizantema de Aur”. A fost mulți ani solistă în cadrul Ansambului “Rapsodia Română”.

Cursuri de fotografie și artă cinematografică

# Remus Cârstea – predă cursurile de fotografie și artă cinematografică. Este doctor în Cinematografie și Film și lector la Universitatea din Pitești.