Daca nu se înțelege de vorbă bună, vin controalele! Zeci de firme verificate pe zi!

" Dinamica ocupării locurilor în spitale este una nemaivăzuta! Ce este valabil azi, nu mai este mâine!", explica în această dimineață prefectul de Argeș referitor la numărul mare de cazuri pozitive și forțarea de a transfera o parte din pacienții argeșeni în alte județe. Pe scurt, spitalele din județ sunt pline. Deși toate autoritățile implicate fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi din sistemul medical argeșean destinate pacienților COVID 19, ritmul noilor îmbolnăviri depășește pur și simplu aceste eforturi.
În prezent, avem nu mai puțin de 20 de argeseni depistati pozitivi care au fost transferați către spitale din alte județe și acest lucru se întâmplă din cauza relaxării oamenilor în fața pericolului, denumit COVID-19.

În acest context, polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19. Controalele dispuse de prefectul Emanuel Soare, pentru verificarea respectării regulilor de protecție individuală și de distanțare fizică, au continuat și în weekend. 


CITEȘTE ȘI ... Argeșeni, feriți-vă! 20 de bolnavi au fost deja internați în alte județe!

Astfel, în ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat verificări la societăți din domeniul turismului și alimentației publice, dar și în zona piețelor, hypermarketurilor, sălilor de jocuri de noroc și în mijloacele de transport în comun . Au fost efectuate controale în aproximativ 50 de societăți comerciale. Polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală , în valoare de 12.000 de lei.

Angajații ISU Argeș au efectuat și ei, în ultimele 48 de ore, controale privind respectarea prevederilor Legii 55/2020 (a stării de alertă). Au fost verificate 217 persoane fizice, dintre care 26 au fost surprinse nerespectând măsurile de protecție individuală. Acestea au fost sancționate cu avertisment. Au fost efectuate controale și în 10 societăți comerciale și 4 instituții publice.

În plus, în ultimele 48 de ore au fost verificate 2329 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Au fost aplicate 4 amenzi pentru persoane care nu au respectat măsura izolării, în valoare totală de 2.000 de lei. Este vorba, în primul caz, despre un bărbat de 62 de ani care a fost depistat la magazin, deși figura în izolare. Acesta a fost sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei. Un bărbat de 23 de ani a fost depistat pe raza unei localități argeșene, deși figura în izolare în alt județ. Și el a fost sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei. Un tânăr de 19 ani a fost depistat în trafic, într-un oraș din județ, deși figura în izolare și a fost amendat cu 1.000 de lei. O femeie de 44 de ani, dintr-o comună din Argeș, nu a fost găsită la adresa unde figura în izolare. Nu este pentru prima dată când polițiștii nu o găsesc acasă, ea fiind sancționată cu avertisment și plasată în carantină instituționalizată.

 

 

CITEȘTE ȘI  ... Copil străpuns de ţepușa unui gard de fier. Se juca fotbal

 

Astăzi, la nivelul județului Argeș, au fost raportate pentru ziua de ieri 29 noi cazuri pozitive, după alte 11 anunțate ieri pentru ziua de vineri. Mâine și în zilele următoare se așteaptă însă cifre mai mari, urmând să ajungă la autoritățile medicale rezultatele altor teste procesate în București, la Matei Balș, rezultate care vin de regulă calup pentru câteva zile.

La nivelul României, s-au anunțat 291 noi cazuri pozitive.


Reamintim apelul de normalitate și bun simț făcut de toti factorii implicati în lupta cu virusul către populație: feriți-vă prin aplicarea regulilor minime obligatorii! Purtați masca, nu socializați fără să respectați distanța de 2 m între dumneavoastra și interlocutor, nu expuneți pe cei din jur dacă prezentați simptomatologie specifică, curățați conform indicatiilor mâinile și produsele cu risc ridicat.

Autoritățile anunță următorii pași în zilele care vin, mâine dimineață urmând să se întrunească CJSU:

1. Se identifica permanent locuri libere în spitale din judet. Vor urma sa fie puse la bataie unitatile cu specific de pneumologie. 
2.  Pentru eliberarea unor locuri, asimptomaticii vor fi transferati in centrul de izolare și tratament (hotelul Primariei Pitesti)
3. Cand se rămâne, chiar si cu aceste masuri, fără locuri, se obține acordul CNCCI și se transfera în alte județe.