Controale în Piaţa Smârdan şi Piaţa Ceair! S-a lăsat cu amenzi


În data de 27.03.2021, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Activităţi Comerciale – Poliţia Locală Piteşti, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor şi poliţişti locali din cadrul Serviciului Siguranţă Publică, au efectuat un control inopinat în cele două pieţe situate pe raza municipiului Piteşti, respectiv Piaţa Smârdan şi Piaţa Ceair.
              
Controalele au fost efectuate în baza mai multor sesizări din partea cetăţenilor, privind nerespectarea actelor de comerţ.
               
Au fost verificate: atestatele de producător, carnetele de comercializare, afişarea şi etichearea corespunzătoare a preţurilor, modul de ocupare a domeniului public, etc. 
              
Urmare controalelor, au fost aplicate un număr de 11 sancţiuni contravenţionale conform legislaţiei în vigoare.

Amenzile au fost date pentru lipsa preturi și neetichetarea corespunzătoare a produselor. Totodată au fost împărțite măști și mănuși celor de acolo.
             
În contextul creşterii riscului de răspândire a efectelor epidemiei de Sars-CoV-2, precum şi cu ocazia apropierii sărbătorilor pascale, controalele vor fi zilnice, în scopul respectării siguranţei cetăţenilor şi a normelor legale privind legislaţia în vigoare.