Adrian Miuțescu : Contractul pentru Tronsonul 3 și 4 al drumului expres Craiova-Pitești va fi semnat în iulie

Dintr-un comunicat de presă trimis de reprezentanții PNL Argeș, aflăm faptul că în cursul zilei de astăzi , premierul Ludovic Orban, alături de o echipă ministerială, a fost pe șantierul drumului expres iar membrii partidului ne transmit că lucrările avansează atât pe Tronsonul 1 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cât și pe primele două tronsoane ale drumului expres Craiova-Pitești.

Totodată liberalii estimează că în a doua parte a lunii iulie vor semna contractul pentru proiectare și execuție pentru cele două tronsoane, 3 și 4. 

Comunicatul integral îl puteți citi mai jos:

Vizita de astăzi dovedește că Guvernul Orban tratează cu maximă seriozitate dezvoltarea infrastructurii de transport din România, iar construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești și construcția drumului expres Craiova-Pitești, plasează județul Argeș pe harta celor mai importante proiecte rutiere din ultimii 30 de ani. 

“Am promis că infrastructura rutieră se va dezvolta sub guvernarea liberală, iată că ne ținem de cuvânt și lucrările avansează atât pe Tronsonul 1 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cât și pe primele două tronsoane ale drumului expres Craiova-Pitești. 

Vizita premierului Ludovic Orban, alături de o echipă ministerială, pe șantierul drumului expres dovedește că Guvernul PNL acordă o importanță deosebită  drumurilor din România și implicit, dezvoltării economice a țării. Așa cum a precizat și ministrul Transporturilor, domnul Lucian Bode, în luna iulie vom semnat contractul pentru tronsoanele 3 și 4 al drumului expres Craiova-Pitești”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.  

“Estimăm că în a doua parte a lunii iulie vom semna contractul pentru proiectare și execuție pentru cele două tronsoane, 3 și 4. Le-am cerut colegilor din CNAIR să organizeze impecabil aceste procese de achiziție publică, astfel încât să elimine, dacă se poate, toate motivele pentru care cineva și-ar dori să conteste aceste proceduri și să întârziem începerea lucrărilor. 

Sunt convins că ne vom mai vedea aici, pe aceste șantiere, cum, de altfel, am obișnuit împreună cu domnul prim-ministru să ne vedem în toată țara, pentru că Guvernul Orban dezvoltă toate regiunile României și nicio regiune nu rămâne în urmă. 

Investim în infrastructura de transport pentru că numai așa putem să dezvoltăm economia României”, a precizat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. 

“Vremea în care proiectele de investiții se derulau în ritm de melc a trecut. Săptămâna viitoare vom adopta din nou o ordonanță de urgență care să reglementeze procedurile de achiziție și mai ales termenele limită pentru fiecare pas procedural în cursul achiziției. Nu mai putem tolera ceea ce s-a întâmplat de zeci de ani, în care proceduri de achiziție să dureze ani de zile până se ajunge la desemnarea câștigătorului. Sunt convins că nu există temeiuri de contestare și vreau să le transmit un mesaj contestatarilor de profesie, să se lase de acest obicei, pentru că vremea în care, la înțelegere, la conivență cu diverși funcționari de prin minister sau de prin Compania de Autostrăzi se punea la cale torpilarea unor proiecte, a trecut”, a declarat premierul Ludovic Orban pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești.