Containere modulare pentru triajul pacienților - instalate la Spitalul Județean și la Pediatrie

Primele cinci containere modulare, pentru triajul pacienților, au fost vineri instalate la Spitalul Județean de Urgență Pitești (patru) și la Spitalul de Pediatrie Pitești (unul). Containerele au instalație de încălzire și vor înlocui corturile de triaj.

Acțiunea de azi este rezultatul hotărârii luate la sfârșitul lunii octombrie de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, fiind realizată cu sprijinul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, condusă de argeșeanul Gheorghe Alecsei.

La instalarea containerelor au fost prezenți prefectul Emanuel Soare, președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Gheorghe Alecsei și președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, Adrian Miuțescu.

CITEȘTE ȘI ... Bilanț negru. România a depășit 10.000 de îmbolnăviri zilnice

Containerele sunt de mare ajutor în această perioadă, lucru confirmat de directorul Spitalului de Pediatrie, Tudor Ionescu și de directorul Medical al Spitalului Județean de Urgență Pitești, Gabriel Copciag.

Prefectul Emanuel Soare spune că în perioada imediat următoare, cu ajutorul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, vor fi instalate încă 5 astfel de containere, la unitățile spitalicești din județ (Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Valea Iașului și Spitalul Leordeni).

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență “Cpt.Puică Nicolae“ al Județului Argeș va asigura dezinfecția și amenajarea corespunzătoare a acestora.