Consumi Fanta sau ciocolată Milka? ATENȚIE - S-au descoperit probleme!

InfoCons a realizat un studiu în care două produse au fost identificate cu diferențe în lista de ingrediente și valori nutriționale.
Este vorba despre sucul de portocale, marca Fanta, și Milka Ciocolată cu lapte.

CITEȘTE ȘI ... Șeful de la Evidența Populației - zburat din funcție! ACUZAȚII GRAVE!

În cazul băuturii răcoritoare, în urma analizei produselor din trei țări, au fost sesizate diferențe cu privire la conținutul de suc de fructe: România: minim 5% suc de portocale, din concentrat; Marea Britanie: 3,7% suc de portocale și 1,7% suc de citrice, din concentrat; Spania: 8% suc de portocale, din concentrat.

În ceea ce privește produsul Milka Ciocolată cu lapte alpin, în urma analizei produselor din două țări, s-a observat că la produsul din România a fost adăugat suplimentar, pe lângă lecitina din soia, aditivul Poliglicerol (E476), acesta având rolul de a înlocui parțial ingredientul de o calitate superioară, dar mai costisitor, "unt de cacao".

CITEȘTE ȘI ... Accident de muncă DACIA! Femeie lovită de motostivuitor!

Specialiștii de la Clinica de nutriție KiloStop avertizează cu privire la E-urile regăsite în aceste produse: "Cu cât numărul de aditivi alimentari este mai mare, cu atât ficatul nostru are mai mult de muncă în a-i elimina. 

"Recomandăm evitarea consumul frecvent al aditivului E476 sau utilizarea acestuia în alimentația copiilor", se arată în comunicatul InfoCons