Constantin Panţurescu - reclamat de către o subordonată la prim-ministru

„Primarul şi oamenii lui ne cataloghează drept proşti, incompetenţi şi c...e!”

Comportamentul deplasat şi agresivitatea verbală cu care edilul de la Curtea de Argeş îşi tratează colegele de partid sau de la serviciu au devenit de notorietate, după episodul în care i-a vorbit execrabil deputatei Simona Bucura-Oprescu. Dacă iniţial informaţiile potrivit cărora Constantin Panţurescu ar avea şi în primărie acelaşi comportament misogin erau catalogate doar ca bârfe, recent acestea s-au concretizat într-o plângere, întocmită de către una dintre subordonatele primarului şi ajunsă pe masa premierului Ludovic Orban.

S-a repezit spre mine, probabil să mă lovească”
În sesizarea pe care angajata primăriei a trimis-o către executiv, aceasta povesteşte mai multe episoade traumatizante prin care a trecut şi care îl au ca personaj principal pe edilul Constantin Panţurescu. Una dintre cele mai recente ieşiri ale primarului s-a consemnat odată cu turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale. 


„Vineri 22.11.2019 ora 13:15, după ce m-am înregistrat în registrul de deplasări aflat la portar, m-am deplasat cu maşina familiei la cele două secţii de votare, deoarece maşinile instituţiei nu erau disponibile, unde am procedat la verificarea secţiilor de votare, am încuiat secţiile şi m-am întors la serviciu. Imediat ce am intrat în biroul unde îmi desfăşor activitatea şeful de serviciu Tudorescu Simina mi-a comunicat faptul că şeful biroului Resurse Umane-Savu Dorinel a chemat-o în biroul său şi a început să o apostrofeze şi să o hărţuiască în legătură cu plecarea mea la cele două secţii de votare, deşi cunoştea faptul că eram obligată prin dispoziţie, la fel ca toţi ceilalţi 15 funcţionari publici nominalizaţi prin aceeaşi dispoziţie, să fiu prezentă la secţiile de votare. Şeful biroului Resurse Umane - Savu Dorinel i-a reproşat că am plecat fără bilet de voie, deşi eram înregistrată în registrul de deplasări, în condiţiile în care niciun funcţionar public desemnat ca şi mine nu a fost tras la răspundere pentru deplasarea la secţiile de votare. Considerând că Savu Dorinel este de rea-credinţă şi, nefiind prima dată când acesta are un comportament abuziv, am mers la primarul Panţurescu Constantin şi i-am relatat despre abuzul pe care l-a săvârşit Savu Dorinel. Contrar funcţiei pe care o îndeplineşte şi dispoziţiei pe care a emis-o, primarul a început să ţipe şi să urle la mine, spunând că de asta există şeful resurse umane pentru a vedea cine intră, cine iese şi ce face fiecare în primărie şi parafrazându-l «mai bine să vezi tu ce faci cu ăla acasă», făcând referire la soţul meu. Este evident că primarul a încercat prin atitudinea sa cât şi prin intermediul lui Savu Dorinel să-mi îngrădească şi să-mi obstrucţioneze activitatea, încercând sub orice formă să mă împiedice în a-mi exercita atribuţiile de serviciu pe care însuşi acesta mi le-a dispus, ameninţându-mă şi hărţuindu-mă în mod constant. Discuţia cu acest primar care îmi este şi şef a fost extrem de traumatizantă, la un moment dat acesta s-a ridicat de pe scaun şi s-a repezit spre mine, probabil să mă lovească, dar am avut prezenţa de spirit şi am ridicat tonul spunându-i că nu-i permit să urle şi să ţipe la mine şi să mă ironizeze legându-se de viaţa mea privată”, povesteşte reclamanta în sesizarea trimisă prim-ministrului.


„Cine nu este cu PSD trebuie sancţionat!”
Acuzaţiile la adresa primarului de la Curtea de Argeş continuă, semnatara reclamaţiei considerând că aceste ieşiri ale edilului au cel mai probabil un fundament politic, bazat pe principiul „cine nu este cu PSD trebuie sancţionat”.  
„Vin cu această sesizare ca urmare a acţiunilor abuzive îndreptate atât asupra mea, cât şi a celor care nu-i împărtăşesc opţiunile politice, considerând că acei funcţionari publici care nu simpatizează cu PSD-ul, deci implicit cu el în calitate de preşedinte al PSD Curtea de Argeş, sunt funcţionari care trebuie eliminaţi, hărţuiţi, ameninţaţi, şantajaţi în cel mai josnic mod. Din purtarea abuzivă a acestui primar am simţit că se încearcă sancţionarea mea, tocmai pentru faptul că mi-am dus la îndeplinire sarcinile dispuse de acesta cu privire la verificarea secţiilor de votare”- se mai arată în plângere.


„Mă simt vulnerabilă, ameninţată, hărţuită!”
În cuprinsul reclamaţiei, subordonata primarului Panţurescu vorbeşte, aşadar, nu numai despre comportamentul şefului său, ci şi despre o serie de acţiuni pe care aceasta le califică drept abuzuri. În această linie se înscriu şi referirile la modul în care s-au făcut angajările în Primăria Curtea de Argeş.


„Acest aspect sesizat este unul minor, dar, de fapt, la nivelul Primăriei Curtea de Argeş, abuzurile sunt mult mai grave, acest primar creându-şi un grup de interese format din şefii de servicii pe care i-a numit prin concursuri simulate, prin angajarea multor persoane în funcţie de grupul de interese pe care îl conduce, prin salarizarea acestora diferenţiat, prin grile de salarizare separate faţă de restul funcţionarilor publici, prin acordarea sporurilor pe fonduri europene aceloraşi funcţionari din grupul său de interese, acordarea de premii de excelenţă tot celor din grupul său, folosirea bunurilor instituţiei în interes personal etc. Formulez această sesizare invocând şi prevederile legii 571/2004 privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţii publice şi din alte unităţi care semnaleză încălcări ale legii, întrucât mă simt vulnerabilă, ameninţată, hărţuită atât în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cât şi în viaţa privată. Vă rog să procedaţi la verificarea amănunţită a activităţii acestei primării pe perioada mandatului primarului Constantin Panţurescu, cu privire la angajările şi promovările făcute de acesta, la modalitatea de salarizare pe două grile a funcţionarilor publici, înfiinţarea de servicii noi în scopul promovării funcţionarilor publici agreaţi de acesta, includerea funcţionarilor din grup în proiecte pe fonduri europene sau cu finanţare de la guvern etc. Este ruşinos că am ajuns unii dintre noi să fim asimilaţi unor funcţionari nou-angajaţi aduşi pe sistemul «de pile», oameni care au lucrat aproape 20 de ani ca vânzători în piaţă şi care au trecut un aşa-zis examen pentru inspector taxe şi impozite locale. Exemplele sunt foarte multe, iar noi, cei cu vechime şi profesionişti, suntem catalogaţi de acest primar şi şefii de serviciu numiţi de el, proşti, incompetenţi, c...e, deoarce nu putem fi corupţi, intimidaţi, şantajaţi. Primarul este deranjat de însuşi faptul că o parte dintre noi ne facem treaba legal şi profesionist”, se arată în aceeaşi sesizare. 


Constantin Panţurescu: „No comment!”
În faţa unor acuzaţii atât de grave, am luat legătura şi cu primarul Constantin Panţurescu, în dorinţa de a-i oferi acestuia oportunitatea de a răspunde şi de a se apăra. Acesta însă a refuzat să comenteze, declarându-ne sec: „Nu ştiu despre ce este vorba, nu comentez aceste lucruri”. 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta