Constantin Pănescu a cumpărat Apartamentul SA

Patronul Metabet a preluat 99% din acţiunile firmei de construcţii. Constantin Pănescu şi cei doi fii ai săi sunt noii administratori ai Apartamentul SA, iar Ion Cantu a fost păstrat în conducerea societăţii.

Constantin Pănescu a fost vreme de mulţi ani un jucător important pe piaţa construcţiilor, multe lucrări publice din judeţ - şi nu numai - fiind executate de către firmele sale. Ani buni a condus grupul de firme în tandem cu Paul Zamfir, cei doi alegând să se despartă amiabil în vara anului trecut. Ca urmare a procesului de divizare, lui Pănescu i-au revenit Metabet şi Alcadibo Trading, în vreme ce fostul său partener a preluat Selca şi hotelul Alcadibo. Aşadar, omul de afaceri Constantin Pănescu a rămas fără firmă de construcţii în portofoliu, situaţie pe care a remediat-o rapid începând chiar de la sfârşitul anului trecut, când a preluat una dintre societăţile de profil cunoscute în mediul economic argeşean: Apartamentul SA.

Tranzacţia, parafată în decembrie
„Am cumpărat 99% din acţiunile Apartamentul SA. Nu îmi propusesem neapărat să cumpăr o firmă de construcţii, dar s-a ivit o oportunitate şi am luat hotărârea să profit de ea. E o societate care are cât de cât un istoric şi un portofoliu”, ne-a confirmat Constantin Pănescu. Într-adevăr, conform documentelor AGA Apartamentul SA, tranzacţia s-a parafat în ultima lună a anului trecut. În şedinţa din 9 decembrie 2016, Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii, cu unanimitate de voturi au fost aleşi în calitate de noi administratori ai Apartamentul SA Constantin Pănescu şi cei doi fii ai săi, Cătălin şi Bogdan, care de altfel îl secondează de mulţi ani în afaceri.

Investiţii şi noi angajări

Omul de afaceri argeşean este decis să dezvolte noul său business, în acest sens având deja programată o serie de investiţii atât în utilaje, cât şi în spaţiile pe care le-a preluat odată cu societatea de construcţii: „Voi investi în această afacere pentru a o face din nou profitabilă, pentru că, din păcate, ea nu mai era profitabilă, scăzuse foarte mult. Am început deja să modernizăm una dintre hale, de peste 3000 mp, care era, practic, părăsită, şi vom investi şi în utilaje. În ceea ce priveşte personalul, am păstrat majoritatea muncitorilor din cei aproximativ 80 de angajaţi pe care îi avea deja societatea. În perioada următoare, o să facem noi angajări, pentru că o să am nevoie de oameni - ingineri, maiştri, mână de lucru - după care intenţionez să intrăm şi pe piaţa lucrărilor, pentru că oamenilor trebuie să le plăteşti salariile. Sper să reuşesc să ridic şi firma asta. În general, nu am lăsat societăţi să moară. Din contră, le-am ridicat!”, ne-a declarat Constantin Pănescu.

Ion Cantu - păstrat director în cadrul societăţii


Fostul administrator al Apartamentul SA, cel care a condus vreme de mulţi ani societatea, Ion Cantu, a rămas în echipa de conducere, fiind director executiv. „E normal să existe o continuitate, e ca şi cum te duci la un străin în casă şi nu ştii de unde să le apuci” - a explicat Pănescu decizia de a-l păstra pe Cantu. La rândul său, Ion Cantu ne-a declarat: „Eu, împreună cu ceilalţi acţionari, am hotărât să vindem acţiunile, iar domnii Pănescu sunt acum acţionari majoritari şi administratori, în vreme ce eu am rămas director. Rămân în acest domeniu al construcţiilor, pentru că încă mai pot să lucrez, mai am până la pensie!”


Apartamentul este o societate pe acţiuni înfiinţată în anul 1991, pe scheletul Grupului de Şantiere Nr. 3 Argeş. De-a lungul timpului, numele firmei s-a legat de mai multe proiecte importante ale Piteştiului, precum reabilitarea sediului Primăriei sau amenajarea Parcului „Lunca Argeşului” - în care a lucrat în asociere chiar cu Selca, pe atunci condusă de Pănescu. Conform celor mai recente raportări la Finanţe, care vizează bilanţul pe 2015, Apartamentul SA a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 6 milioane de lei noi şi un profit de doar 35.000 de lei.

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta