ACUM! CONSTANTIN NICOLESCU a fost eliberat!

In aceste momente a fost publicată sentința prin care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost eliberat din inchisoare!

 Constantin Nicolescu a intrat in Penitenciarul Colibași in anul 2015, fiind condamnat, in Dosarul Școlilor, la 7 ani și 8 luni de inchisoare cu executare. Conform legii, având peste 60 de ani, domnia sa a fost obligat să execute minim o treime din pedeapsă din perioada condamnării.

Deși a avut posibilitatea să ispașească această pedeapsă in condiții mai bune, in alt penitenciar, Constantin Nicolescu a ales să rămână la Colibași, intr-o celulă cu 30 de deținuți, pentru a fi mai aproape de familie și in tot acest timp a lucrat la biserica penitenciarului.

Conform sentinței anunțate acum căteva minute, Tribunalul Argeș, prin Completul reprezentat de judecătorul Marius Dumitrescu, a decis că cererea de eliberare condiționată respectă prevederile legii și a stabilit că fostul președinte al Consiliului Județean poate părăsi inchisoarea.

Procedurile specifice se vor consuma in următoarele ore, in funcție de eficiența comunicării intre penitenciar și instanță, Constantin Nicolescu având șansa să ajungă acasă chiar in această seară.

"Admite contestaţia declarată de condamnatul NICOLESCU CONSTANTIN împotriva sentinţei penale nr. 763 din data de 19.04.2017 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 6901/280/2017. Desfiinţează în parte sentinţa, iar pe fond admite propunerea şi dispune liberarea condiţionată a contestatorului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 675 din data de 05.02.2015 emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 2541/109/2011. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei. Cheltuielile judiciare în contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 29 mai 2017, la Tribunalul Argeş secţia penală." se arată in hotărâre.