Consilierul local USR PLUS, Virgil Chivu, vorbește despre planurile pentru Pitești

În acest mandat, în Consiliul Local Pitești, au intrat mulți oameni noi. Printre ei, și consilierul local USR PLUS, Virgil Chivu. Acesta are convingerea că parteneriatul cu PNL va fi nu doar unul funcțional și de durată, ci și benefic pentru piteșteni.

 

 

Proiecte pentru mandatul în curs


„Alianța USR PLUS și parteneriatul cu PNL îmi oferă convingerea că vom reuși să atingem o serie de obiective, cum ar fi: creșterea gradului de absorbție al fondurilor europene, în vederea dezvoltării unor noi zone de agrement amenajate modern; înființarea unui parc industrial absolut necesar tuturor celor care au nevoie de un loc de muncă; aducerea de noi investitori străini în Pitești, măsură care va crește nivelul de trai al locuitorilor și va duce și la diminuarea exodului tinerilor care pleacă peste hotare în căutarea unui venit mai bun; promovarea  învățământului dual, măsură care îi poate ajuta pe angajatori, dar și pe elevi, prin posibilitatea începerii unei cariere încă de pe băncile școlii; înființarea unui parc de panouri fotovoltaice, pentru care există deja surse de finanțare.”, declară Virgil Chivu. 

 

 

 

Cine este Virgil Chivu


Pentru că nu foarte mulți piteșteni îl cunosc, întrucât face parte din noul val de politicieni, este bine de știut că Virgil Chivu a absolvit Facultatea de Mecanică și Tehnologie din cadrul Universității din Pitești, în anul 2009, iar în acest moment activează ca manager de proiect în cadrul companiei Kaercher, Curtea de Argeș.


„Sunt căsătorit și am doi copii minunați, care mă motivează zilnic să fiu cea mai bună versiune a mea. De fapt, de la ei a plecat totul. Ca orice părinte, îmi doresc tot ce este mai bun pentru ei și ei mă îndeamnă să îmi doresc o schimbare. Îmi doresc să schimb ceva în acest oraș rămas în urmă cu 30 de ani. Socrate a spus: «Cine vrea să miște lumea trebuie mai întâi să se miște pe el însuși!». Așadar, acum un an am hotărât să mă mișc printr-un prim pas, acela de a mă înscrie în PLUS, partid ale cărui viziuni sunt total compatibile cu ceea ce mi-am propus să realizez. Ambiția și implicarea totală au făcut ca, în câteva luni de la înscriere, să devin membru al Biroului Județean, iar din 2020, în urma alegerilor locale, să ocup funcția de consilier local. În prezent, sunt și membru în Comisia pentru administrarea domeniului public şi privat, mediului de afaceri şi a fondurilor europene, dar si membru AGA la Salpitflor.”, ne-a mărturisit consilierul local Virgil Chivu.