Consilierul ALDE Codruț Matei, victorie în Consiliul Local: indemnizație pentru nou-născuții din Bascov!

De astăzi, Bascovul se alătură celorlalte localități din țară care sprijină familia. La propunerea și în urma demersurilor susținute de consilierul ALDE Codruț Matei, pentru fiecare nou-născut va fi acordată suma de 500 de lei. Această măsură vine pe fondul scăderii natalității, dar și din dorința de a sprijini familiile într-un moment care presupune o mulțime de cheltuieli deloc de neglijat. 

„Pe 11 aprilie, în cadrul dezbaterii publice pe bugetul comunei Bascov, am venit cu propunerea de acordare a unei indemnizații pentru nou-născuți, în valoare de 1000 de lei pentru fiecare familie din Bascov care va avea, de acum înainte, urmași. Am făcut acest lucru în contextul scăderii drastice a natalității, fenomen din cauza căruia, de la an la an, încep să se restrângă tot mai mult clasele I. Pe 19 aprilie am depus la registratură primul proiect de Hotărâre de Consiliu Local - și primul proiect care aparține unul consilier local în acest mandat) - , iar în urma analizei s-a stabilit, pentru început, un cuantum al indemnizației în valoare de 500 de lei. Astăzi, în sedința de Consiliul Local, proiectul a fost votat în unanimitate." a declarat Codruț Matei.


Consilierul local al ALDE își propune ca anul viitor, la următoarea dezbatere pe buget, să convingă administrația locală să majoreze indemnizația la 1000 de lei. 

„Bascovul este o localitate tânără, eu sunt un om tânăr și tocmai de aceea generația căreia îi aparțin va avea în mine un sprijin permanent și necondiționat. Îmi doresc să facem din localitatea noastră acel cămin în care bascovenii să beneficieze de un standard de viață mai ridicat și de unde să privească spre viitor cu mai mult optimism." a mai declarat consilierul ALDE Codruț Matei.