Consilierii au refuzat reabilitarea unui corp din Piaţa Ceair

Primarul Ionică ceruse alocarea a 1,2 milioane din banii piteştenilor pentru un spaţiu dat Pompierilor.

Printre investiţiile de final de an, primarul Conrel Ionică a propus consilierilor aprobarea unui plan de intervenţii la un corp din Piaţa Ceair, valoarea lucrărilor fiind estimată la 1,2 milioane lei. Pentru că nu au existat suficiente argumente care să susţină necesitatea unei asemenea investiţii, consilierii, atât de la PSD, cât şi de la PNL, s-au opus din răsputeri acestui proiect, reuşind să îl determine pe primar să îl retragă de pe ordinea de zi. Corpul care trebuia reabilitat a găzduit, acum mulţi ani, un supermarket Profi. După ce agentul economic s-a retras, spaţiul a rămas gol şi neutilizat, degradându-se. Cei care s-au opus cel mai vehement au fost consilierul Narcis Sofianu şi viceprimarul Sorin Apostoliceanu. 


„Să nu facem investiţii foarte mari pentru spaţii pe care nu le folosim. Propun să mergem la faţa locului să vedem despre ce este vorba şi să stabilim o destinaţie a acelui corp de clădire. Până la urmă, pentru ce facem noi acest proiect?! Facem biserică, ce facem acolo!?”, a declarat Narcis Sofianu. În completare, a pus aceeaşi problemă şi Sorin Apostoliceanu: „În Piaţa Ceair s-a  băgat o mulţime de bani, iar acel corp nu este de 100 de ani ca să fie într-o stare accentuată de degradare. Trebuie să vedem dacă este nevoie de acele recompartimentări, dacă trebuie sau nu să o reparăm.” În urma acestor luări de poziţie, proiectul a fost retras.

Conform informaţiilor noastre, deşi primarul Ionică a spus că este nevoie de investiţie, deoarece în clădire se găsesc reţele conectate la cele ale spaţiilor utilizate şi este nevoie de reparaţii pentru o bună funcţionare, corpul respectiv ar urma să fie cedat către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Deşi intenţia este una bună, nu se justifică cheltuirea de bani din bugetul local pentru a pregăti spaţiul destinat unei alte instituţii. 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta