Consilier judeţean în stare critică

Din luna noiembrie, problemele de sănătate ale consilierului judeţean Ştefan Adrian s-au agravat, starea sa deteriorându-se rapid. Ultima dată a fost văzut de colegii de CJ în şedinţa din decembrie, unde a venit în cărucior cu rotile. Acesta nu mai putea să meargă din luna noiembrie, debutul acestei afecţiuni fiind brusc.

CITEȘTE ȘI ... O nouă trecere de pietoni în Pitești

După cum ne-au declarat apropiaţii, l-au lăsat picioarele chiar când trebuia să intre în cabinetul medicului cardiolog. Şi-a condus maşina până la Spitalul Militar din Piteşti. Acolo a stat pe un scaun, în sala de aşteptare, iar când medicul l-a invitat înăuntru, pur şi simplu nu a mai putut să se ridice. A apelat la scaunul cu rotile şi, în ciuda acestei probleme, a venit de fiecare dată la şedinţele de Consiliu Judeţean. Numai că, în ianuarie, starea sa s-a deteriorat. A fost dus de urgenţă la Spitalul Judeţean Argeş, unde, la internare, prezenta stare generală alterată, febră şi frisoane.

CITEȘTE ȘI ... Apare un nou tip de pensie în România, Pilonul IV!

După 7 zile în Judeţean, dintre care două la Terapie Intensivă, Ştefan Adrian s-a internat la Spitalul Clinic Colentina, diagnosticul fiind de sepsis, ceea ce înseamnă un şoc infecţios - în termeni medicali, sepsis nespecificat, M33 polimiozită, polineuropatie axonală senzitivo-motorie. Starea sa a fost destul de gravă şi este în continuare critică, conform apropiaţilor.

 


 În comă indusă pentru medicaţie


Din cât ştiu foştii colegi şi prietenii, consilierul judeţean a fost în comă indusă pentru a i se putea administra tratamentul. De săptămâna trecută a fost scos de pe aparate şi din starea de comă, însă sunt în continuare temeri privind riscurile. Pentru a veni în sprijinul său, colegii din Mioveni au aprobat, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, acordarea unui ajutor financiar în valoare de 5.000 lei, care să acopere o parte din tratament. În raportul pe baza căruia s-a acordat acest ajutor se specifică faptul că „situaţia medicală este foarte gravă, iar evoluţia bolii, în timp foarte scurt, poate duce la deces”.


„Este un băiat bun, un om pe care îl cunosc de 30 de ani şi cu care am lucrat foarte bine. Sper ca tratamentul la care este supus să îşi facă efectul şi să revină între noi. Din ce ştiu eu, este într-o stare critică. I-am acordat acel sprijin financiar pentru a avea acces la un tratament medicamentos mai sofisticat.”, ne-a declarat, vizibil emoţionat, edilul din Mioveni, Ion Georgescu.


Ştefan Adrian este membru în Consiliul Judeţean din 2011 şi preşedinte al clubului CS Dacia 2012 Mioveni din 2015, însă a renunţat la această ultimă calitate în ianuarie 2020, invocând problemele de sănătate. Consilierul judeţean este cunoscut pentru suferinţele sale cardiace. În 2018 a mai avut un infarct în urma căuia i-a fost montat un stent. 
 

 

Sursa: saptamanalul ancheta