Consilier județean, acuzat că a furat apă

Întâmplare rușinoasă pentru un consilier județean din Argeș. În urma unui control, reprezentanți societății de furnizare a apei au descoperit un branșament ilegal amplasat chiar înainte de contor. Pus în fața faptului, consilierul a negat, dar va fi anchetat și de polițiști, fiind acuzat de furt de apă.

CITEȘTE ȘI ... Update: Bărbat atacat de urs! Autoritățile cer împușcarea animalului

Branşamentul clandestin a fost descoperit la sfârşitul săptămânii trecute. Atunci, angajaţii societăţii care asigură apa potabilă şi canalizarea în localitate, i-au făcut consilierului o vizită, pentru a-i schimba contorul. Doar că au avut parte de o surpriză.

Mihai Marinescu, dir. Şoc. Apa Canal 2000: Deci pe branşamentul care mergea spre casă, a fost identificată o legătură clandestină, înainte de contor. Care ducea în altă parte, în curte.

Reporter: Unde ducea apa asta?

Mihai Marinescu: Din relatările colegilor mergea către nişte aspersoare din curte. Era funcţională, s-au făcut probe şi s-a constatat că este o lucrare funcţională.


 

Luat la întrebări, politicianul a negat acuzaţiile. Mai mult, a precizat că ţeava este veche şi că nu o folosea, deşi soţia îl contrazice, spun reprezentanţii societăţii.

Gabriel Vasilescu, consilier judeţean: Nu m-am branşat ilegal la apă. 
Reporter: Dar soţia dumneavoastră a recunoscut.
Gabriel Vasilescu: N-a recunoscut soţia nimic. E ţeava legată de dinainte să vină apa - canal în Topoloveni şi ei n-au scos-o când au branşat.


Societatea i-a calculat consilierului o sumă de plată de 2000 de lei drept prejudiciu pentru apa consumată în ultimele 6 luni, deşi paguba ar fi mult mai mare. Numai că politicianul a contestat măsura şi spune că la mijloc ar fi vorba de un joc politic murdar, mai ales că a candidat la primăria oraşului Mioveni. Acum, pe fir va intra şi poliţia, pentru că politicianul este acuzat de furt de apă.


Sursa: Pro TV