Conducerea CJ- întâlniri cu primarii din Argeș! Vezi ce s-a discutat

În perioada 7 - 18 ianuarie 2019, conducerea Consiliului Județean Argeș a avut întâlniri de lucru cu primarii celor 102 localități din județ. În cadrul acestor întâlniri zonale, desfășurate pe parcursul a două săptămâni, s-a discutat punctual despre stadiul celor 148 de proiecte semnate prin PNDL II (valoarea totala – 747 milioane lei), despre stadiul investițiilor din fiecare localitate în parte și identificarea oportunităților de finanțare, în raport cu prevederile bugetare pentru anul 2019, în vederea finalizării proiectelor aflate în curs de implementare.


Așadar, din cele 148 de proiecte,  28 sunt finalizate sau aproape de finalizare, 21 sunt în curs de finalizare cu un procent de execuție avansat de peste 50 %, iar pentru 30 de proiecte stadiul de execuție este sub 50 % - în total, 79 de proiecte, adică un procent de peste 50 % din totalul de proiecte contractate.


De asemenea, conducerea Consiliului Județean Argeș a solicitat primarilor să depună justificările pentru banii alocați din bugetul județului până în prezent. Totodată, s-a punctat faptul că, până la începerea noului an școlar, 15 septembrie 2019, toate unitățile de învățămât din Argeș trebuie să aibă grupurile sanitare în interior.
În prezent, mai sunt 22 de grupuri sanitare în exterior sau care mai necesită modernizare, în 11 localități din județul Argeș. Reprezentanții autorităților locale și-au luat angajamentul ca până la începutul noului an școlar toate aceste obiective să fie realizate.