Concursul naţional „Fără ură, cu toleranţă”  la Şcoala Al. Davila

Peste 70 de copii şi părinţi au participat luni, 20 martie, la o activitate derulată în cadrul proiectului naţional „Fără ură, cu toleranţă”, ce s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” Piteşti. Proiectul-concurs „Fără ură, cu toleranţă” este o iniţiativă lansată de Organizaţia „Salvaţi Copiii!” în cadrul programelor naţionale „Drepturile copilului” şi „Ora de net”, susţinute de Ministerul Educaţiei.

Aflat la cea de-a VII-a ediţie, concursul abordează anual teme diferite. Tematica anului 2017 se încadrează în mişcarea globală de combatere a discursului instigator la ură „No hate speech movement”. Această direcţie vine ca urmare a îngrijorării cu privire la intensificarea discursului instigator la ură (DIU) față de grupuri vulnerabile din societate, mai ales în mediul online. În mediul şcolar, fenomenul denumit „bulling” apare atunci când un copil este etichetat, tachinat, ridiculizat sau chiar agresat fizic de către colegi sau alte persoane.

Elevii clasei a III-a A, sub coordonarea prof. Ioana Ioniţă, şi colegii lor mai mari din clasele a VIII-a, coordonaţi de consilierul şcolar Anca Nicolicea au prezentat un scurt program cu texte, scrisori, poezii şi filmuleţe dedicate acestui fenomen, care este tot mai des întâlnit în şcolile din România şi nu numai.

La eveniment au participat, de asemenea, părinţi ai copiilor, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiei „Salvaţi copiii!” Filiala Argeş - preşedintele Dumitra Sima, Elena Niţă şi mai mulţi voluntari.