Concurs pentru conducerea Spitalului Costeşti

După scoaterea la concurs a postului de manager de la cea mai mare unitate sanitară cu paturi din județ, apare anunţ şi pentru conducerea Spitalului orăşenesc Costeşti. În prezent, instituţia este coordonată de către economistul Mircea Popescu. Dosarele de concurs se depun până la data de 10 februarie, urmând ca pe 13 februarie să se publice rezultatele etapei de verificare a îndeplinirii condiţiilor anunţate.

Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic și cu cel puţin 5 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii. În plus, obligatoriu, trebuie să fi urmat cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii, masterat sau doctorat în management sanitar, economic sau administrativ. Cei declaraţi admişi vor susţine ulterior o probă scrisă, tip grilă şi o probă în cadrul căreia vor prezenta propriul proiect de management, ce se va întocmi pe nişte teme specificate în anunţul de concurs. 


Şefi noi la Judeţean


Concursul pentru postul de manager de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti este pe ultima sută de metri. În cursă a intrat un singur candidat, respectiv Adriana Molfea, cea care asigură interimatul de mai bine de 3 ani. După 6 ani de numiri şi prelungiri de interimat, în sfârşit, Judeţeanul va avea un manager care şi-a câştigat locul prin concurs.

La prima probă, cea scrisă, Adriana Molfea a obţinut 9,25 puncte şi urmează să îşi susţină proiectul de management, ceea ce este probabil foarte uşor pentru cineva care cunoaşte unitatea în amănunt. În noul mandat însă  aceasta va avea alături un nou director medical.

Chiar săptămâna trecută, medicul Costin Ştefan a fost înlocuit pe postul respectiv de către Teodor-Cătălin Constantinescu, medic primar chirurgie generală, specialist în urologie. Noul director medical activează în cadrul SJU Piteşti de 19 ani şi va ocupa noua funcţie timp de 3 luni sau până la ocuparea acesteia prin concurs. 
 

 

 

Preluare Săptămânalul Ancheta