Concurs de film de scurt metraj cu tematică anticorupție. Premii în valoare de 2000 euro

Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România derulează, în perioada octombrie – decembrie 2020, Proiectul #Integritate 2020, în cadrul căruia este organizat un concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție.


Proiectul își propune să stimuleze implicarea cetățenilor, în special a tinerilor în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil sau al camerei de filmat, în cadrul unui Concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție. 
Participanții la concurs sunt încurajați astfel să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil.Concursul se adresează tuturor cetățenilor români, care au împlinit vârsta de 16 ani până la data înscrierii și se desfășoară pe două secțiuni, adresate amatorilor și profesioniștilor.

CITEȘTE ȘI ... Decathlon angajează persoane cu sindrom Down

Regulamentul de participare și modalitatea de înscriere pot fi consultate AICI. Înscrierea la concurs se realizează în perioada 1 octombrie – 20 noiembrie 2020, ora 23.59, prin completarea formularului on-line.

Juriul format din specialişti, reprezentanţi ai Asociației Pro Democrația, Direcției Generale Anticorupție și Fundației Hanns Seidel România, vor stabili filmele câştigătoare care vor fi premiate, la data de 9 Decembrie – Ziua Internațională Anticorupție, la București, în cadrul Galei Integrității, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment.

CITEȘTE ȘI ... În curând, veţi putea cumpăra bilete de călătorie chiar din tren!


Premiile, în valoare de 2.000 euro (locul I – 500 euro, locul II, 300 euro, locul III-200 euro/pentru fiecare secţiune), vor fi acordate cu sprijinul sponsorului proiectului Auchan România, iar câştigătorilor locurilor întâi, de la ambele secţiuni (amatori/profesionişti), le va fi asigurată participarea gratuită la ediţia din 2021 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), conform regulamentului concursului.Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate.

CITEȘTE ȘI ... ANAF scoate mașini la licitație! VW Golf la 160 de euro, Skoda Superb la 1.400 de euro și altele


Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție, iar pe această cale îndemnăm cetățenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupție și să ne sesizeze ori de câte ori este nevoie.