Concert „Muzica apelor” la Filarmonica Pitești!

Filarmonica Piteşti organizează joi, de la ora 19.00, primul concert simfonic al lunii.
Astfel, la Centrul Multifuncţional, orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Mihai Ceascai, va interpreta: Alfred Alessandrescu - Amurg de toamnă pentru orchestră de coarde, Ralph Vaughan Williams - Concert pentru tubă și orchestră în Fa major, Georg Friedrich Händel - Muzica apelor. Solist, la trombon, Matyas Veer din Ungaria.


După absolvirea studiilor muzicale la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Mihai Ceascai a finalizat şi studiile doctorale la aceeaşi universitate de prestigiu. Este şef de partidă tubă în Orchestra Naţională Radio Bucureşti. A fost invitat cu „New Generation Brass Quintet”, pe care a înfiinţat-o cu profesorul Marin Soare, în concerte de muzică de cameră în Spania şi Suedia. A fondat Ansamblul „Romanian Radio Brass Quintet”, alături de care a întreprins turnee în Europa şi Statele Unite ale Americii. A înfiinţat „Spirit Brass Ensemble”, format din muzicieni ai orchestrelor Radio. Împreună cu acesta a efectuat turnee în ţară şi în afara ei. Dirijează pentru a doua oară orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.

Matyas Veer a descoperit pasiunea pentru trombon de la vîrsta de opt ani urmînd studiile la Colegiul Muzical şi Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta. Este câştigătorul mai multor concursuri în Ungaria, Coreea, Anglia, Statele Unite ale Americii. Împreună cu Cvartetul „Corpus Trombone”, din care face parte, este laureat al concursurilor din Germania, Franţa şi Finlanda. A cântat cu orchestrele din Qatar, Ţara Galilor, Olanda, Spania ş.a. A fost membru al juriului la festivalurile de trombon din Singapore, Jiju, Slider. În fiecare an a participat la masterclassuri şi recitaluri în Japonia. Predă la universităţile din Amsterdam şi Rotterdam şi face parte din Orchestra Regală din Amsterdam. Este în premieră la Filarmonica Piteşti.