Concert dedicat Zilei Culturii Naționale și Micii Uniri la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 21 ianuarie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic dedicat Zilei Culturii Naționale și Micii Uniri. Concertul se va desfășura cu spectatori, având acces doar 30% din public, conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală. Evenimentul poate fi urmărit și on-line, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești

CITEȘTE ȘI ... Vandalism în parcurile publice din Pitești!

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Leonard Boga, revine, ca solistă, violonista Diana Jipa.  

CITEȘTE ȘI ... Pitești: Anunț privitor la plata impozitelor pentru anul 2021!


În program:

Alexandru Flechtenmacher - Hora Unirii,  Ciprian Porumbescu - Balada pentru vioară şi orchestră,  Șerban Nichifor - Transylvanian Bluegrass pentru vioară și orchestră de coarde,  George Enescu - Preludiu la unison din Suita nr. 1 pentru orchestră și Balada pentru vioară și orchestră,  Eugeniu Doga - Gramophon Vals și Vals din filmul My Sweet and Tender Beast, Paul Constantinescu - Olteneasca, Tiberiu Brediceanu - Dansuri românești pentru orchestră și Constantin Dimitrescu - Dans țărănesc. 

CITEȘTE ȘI ... Tragedie la Popești. Copil de 12 ani omorât de un șofer de 21 de ani!

Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Horia Andreescu, Leonard Boga a urmat şi masterclassuri cu alţi dirijori importanţi din Europa. Doctor în muzică, a susţinut concerte cu filarmonicile din Bucureşti, Iaşi, Satu Mare, Timişoara, Oradea, Braşov, Botoşani, cu Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Naţională Iaşi, Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti. Colaborează cu solişi de renume, precum Liviu Prunaru, Alexandru Tomescu, Viniciu Moroianu, Raluca Ştirbăţ. A mai dirijat,  în stagiunile trecute, orchestra Filarmonicii Piteşti.  

CITEȘTE ȘI ... Președintele s-a vaccinat: „Este o procedură simplă, nu doare. Acest vaccin e sigur și eficient”


Violonista Diana Jipa a debutat la 10 ani alături de orchestra Filarmonicii Brașov, devenind, ulterior, o prezență constantă pe scenele muzicale ale țării. A mai concertat în Anglia, Belgia, Cehia, Coreea de Sud, Cuba, China, Grecia, Germania, Irlanda, Italia, Mexic, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia. Doctor în muzică, a absolvit și cursuri de perfecționare cu profesori de prestigiu, dezvoltându-și un repertoriu vast. A cântat pe scenele unor importante festivaluri muzicale, de remarcat prezența la Festivalul Muzicii Românești și Festivalul Internațional „George Enescu”, ambele cu orchestra Filarmonicii Iași. În 2007 a  reprezentat România în concertul de la Bruxelles cu ocazia aderării României la Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI ... Atenție, câmpulungeni! De azi vă puteți programa online la Permise Câmpulung


Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind 30 de lei. Elevii, studenții și pensionari beneficiază de  reducerile aferente fiecărei categorii.