Conceptul Livada Bunicului - un colţ de rai din Corbi

Livada Bunicului. Doar îi citeşti numele şi vizualizezi, ca pe o amintire din vremea copilăriei, destinaţia în care vei fi purtat. E infuzată cu iarbă proaspăt tăiată, fructe parfumate pe care se preling picurii de rouă şi cămări pline cu bunătăţi pregătite din roadele naturii. Un loc pe care l-ai numi oricând „acasă”.  Acum un deceniu, Mihai Ungurenuş a revenit pe meleagurile natale, în satul Stăneşti, comuna Corbi, şi a pus pe picioare o livadă, cu finanţare obţinută în baza unui proiect european. A început cu fructe de pădure, însă a extins treptat, iar acum este o plantaţie încântătoare de arbuşti şi pomi fructiferi, inclusiv soiuri exotice. 
Şi cum vizitatorilor nu le erau de ajuns câteva ore ca să se bucure de toată această minunăţie, s-a construit şi amenajat, cum era firesc, şi o agropensiune. Livada Bunicului nu este doar o destinaţie turistică, este un loc în care vii cu familia, unde ţi se dă libertatea să cutreieri prin livada cu o imensă varietate de soiuri de fructe, să culegi ce îţi place şi să îţi prepari siropuri, dulceţuri şi gemuri, cu care, apoi, să pleci acasă. În prezent, după 10 ani de muncă, Livada Bunicului înseamnă producţie de fructe, complex agroturistic şi produse naturale din fructe, un brand cu care Argeşul chiar se poate mândri că este de poveste.


LIVADA BUNICULUI S-A ÎMBOGĂŢIT CU DOUĂ CĂSUŢE: SOARELE ŞI LUNA

Aici, în satul Stăneşti, Corbi, timpul s-a oprit în loc. Agropensiunea Livada Bunicului îşi primeşte oaspeţii din 2015. Este cochetă şi intimă, cu doar patru camere, ce poartă numele anotimpurilor, fiind decorate în culori specifice acestora. De curând, pensiunii li s-au alăturat şi „Căsuţele Bunicului”, realizate aidoma arhitecturii din zonă. Au prispa specifică locuinţei bunicilor, mobilier în stil rustic, însă foarte cochete şi utilate cu tot 
ce vă trebuie. Au fost botezate după aştrii cereşti. Căsuţa Soare are camerele Zori de Zi şi Amurg, iar Luna are camerele Lună Plină şi Lună Nouă. La agropensiunea Livada Bunicului, eşti aşteptat cu coşuletul pregătit şi toate cele trebuincioase ţie pentru a-ţi prepara cele mai bune reţete de sucuri, siropuri, gemuri şi dulceţuri cu fructele culese chiar de tine, din livada proprie. Şi, dacă ai uitat 
borcanelele acasă, are Livada suficiente. De asemenea, de aici poţi achiziţiona fructe în stare proaspătă sau sucuri, dulceţuri şi alte bunătăţi realizate în producţia proprie a gospodarului Mihai Ungurenuş. „Încercăm să le arătăm satul așa cum l-am primit și noi de la moși”, povestește Mirela Ungurenuş, cuprinzând în această frază conceptul ce stă la baza brandului Livada Bunicului. 

 

Gusturi vechi și noi într-un singur loc 

Livada Bunicului îmbină frumusețea tradițională cu o viziune modernă, este de părere Mihai  Ungurenuş. Complexul agroturistic aduce natura aproape de vizitatorii săi, punându-le roadele acesteia în propriile lor palme. În Livada Bunicului, zmeura nu este doar roz. Este şi galbenă, şi neagră. Aici nu mânânci doar prune şi mere, poţi gusta curmale şi kiwi, poţi încerca arome noi, fără să renunţi la cele tradiţionale, specifice plaiurilor noastre. Livada Bunicului se consolidează ca un brand pomicol, unic la nivel de judeţ, cu multiple facilităţi pentru cei ce îi trec pragul. Este aşezată într-o localitate cu peisaje de vis, ce vă permite excursii pe drumuri de munte sau vizite la obiective de legendă, precum mănăstirea Corbii de Piatră.