Concediu plătit pentru divorţ - Propunere depusă la Parlament

Divorţul s-ar putea încheia şi cu trei zile libere. Un proiect de lege ar putea veni în sprijinul celor care suferă după separare: concediul de trei zile. Chiar un deputat divorţat a venit cu propunerea pe care a depus-o deja la Parlament. Psihologii sunt de părere că această măsură ar putea avea efecte pozitive.

Dacă în urmă cu 30 de ani, rar se pronunţa cuvântul divorţ, statisticile oficiale arată acum o altă realitate. Una din patru căsnicii se termină cu separarea partenerilor. Iar în urma unui astfel de eveniment sunt afectaţi anual 60 de mii de adulţi şi 17.500 de copii. De acceaşi părere este şi deputatul care vrea să treacă prin Parlament legea concediului pentru divorţ. Acesta consideră că cele trei zile libere trebuie acordate fără să fie afectat concediul de odihnă pentru că divorţul, la fel ca moartea, naşterea sau căsătoria, reprezintă un eveniment familial deosebit. 

Trei zile nu ar fi însă suficiente. O spun notarii care atrag atenţia că divorţul amiabil se încheie în 30 de zile. 
Ana Stan - notar: După o lună probabil trebuie să plece şi într-un concediu de relaxare să uite de greutatea celor 30 de zile. 

Pe lângă concediul de odihnă plătit, salariaţii mai beneficiază de cinci zile libere pentru căsătorie sau naşterea unui copil, trei zile pentru decesul soţului, copilului, părinţilor sau socrilor sau o zi în cazul decesului bunicilor sau fraţilor.

 

Sursa. observator.tv