Comuna Priboieni - prima în Argeș la capitolul colectare selectivă a deșeurilor

Când ești primar de trei mandate nu-ți mai trebuie altă carte de vizită. Cetățenii din Priboieni știu cel mai bine ce a făcut pentru ei și pentru localitate edilul Sorin Lupu. Localitatea este la un pas de a avea 100% apă și canalizare, drumurile comunale au fost asfaltate 100%, școlile și grădinițele sunt reabilitate și dotate după standarde care i-ar face invidioși și pe cei de la oraș. Introducerea de gaze este marea prioritate a mandatului viitor, dar pașii birocratici necesari au fost deja parcurși. De asemenea, proiecte pentru asfaltarea fiecărei ulițe au fost deja puse la punct și așteaptă identificarea surselor de finanțare. 

CITEȘTE ȘI ... A venit nota de plată! Starea de urgenţă a costat 6 milioane de euro în Argeş!

 

 Investiții într-o localitate curată


Primarul Sorin Lupu a investit în ultimii patru ani și într-o localitate curată. Așa se face că localitatea Priboieni se situează pe locul I pe județ la capitolul selectare colectivă a deșeurilor. 


„Chiar dacă sunt pe primul loc în Argeș la colectare selectivă a deșeurilor, tot nu sunt mulțumit. Încă nu am atins parametri ceruți de către Uniunea Europeană. Targetul meu în viitorul mandat va fi să ne încadrăm în acei parametri. De asta depinde ca locuitorii din Priboieni să beneficieze de costuri mai mici la ridicarea gunoiului. De trei ani, prin operatorul zonal Finaciar Urban, luăm gunoiul oamenilor de la poartă. Le-am asigurat oamenilor pubele pentru fiecare familie și saci de plastic. Periodic le vorbim despre importanța colectării selective și mă bucur că, de la un an la altul, oamenii devin tot mai conștienți despre importanța acestui lucru. Trebuie să ne educăm în acest sens și să le dăm și un exemplu generațiilor viitoare.” - spune primarul Sorin Lupu.  

 

CITEȘTE ȘI ... (video) Club Hush: 10% discount la toate comenzile online!

 Investiții într-o localitate sănătoasă


Când vorbim despre sănătatea unei comunități, nu vorbim doar despre accesul la servicii medicale civilizate, ci și la starea de sănătate a locuitorilor. Sportul este cel mai bun aliat în acest sens, mai ales dacă este făcut de la vârste mici. Cu gândul la o generație sănătoasă de copii s-a înființat și echipa de fotbal Vulturii Priboieni


„Am înființat în 2017 ACS Vulturii Priboieni 2017, cu care astăzi activăm în Divizia D și cu am câștigat nenumărate locuri 1,2 și 3. Le-am oferit tinerilor și condiții pentru antrenament. Avem un teren de fotbal împrejmuit, cu gazon pe care nimeni nu-l are în divizia județeană. Am investit inclusiv într-un utilaj de tuns iarba. Am făcut vestiare pentru jucători, au apă curentă și curent. Mă bucur că echipa s-a bucurat și de sprijin din sponsorizări, pentru că asta înseamnă să fii o comunitate unită.”, a mai declarat edilul Sorin Lupu.

Primarul a susţinut și înfiinţarea echipei de junior a clubului Vulturii Priboieni, tocmai pentru a încuraja mişcarea şi sportul în rândul celor tineri.

 

CITEȘTE ȘI ... Elevii din familiile nevoiaşe vor primi 500 de lei pe an pentru rechizite şi haine

 Alte proiecte pentru comunitate


Comuna Priboieni este una dintre puținele care se bucură în integralitate de iluminat public, cu lămpi ultramoderne, pe led. Asta înseamnă consum redus la energie și bani mai puțini plătiți din bugetul comunității la factura de curent. 
De asemenea, Priboieniul s-a aliniat printre primele la legislația care prevede că fiecare localitate trebuie să aibă o capelă la care să fie ținute persoanele care trec la cele veșnice. Această capelă a fost realizată cu bani de la bugetul local și deservește două dintre bisericile localității.