Comuna Mozăceni- vizitată de președintele CJ Argeș! Investiții masive

Anul 2019 reprezintă anul implementării și execuției proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale, sume importante pentru realizarea acestora. Tocmai de aceea, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au continuat seria vizitelor în teritoriu pentru a analiza la fața locului stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate. După Cetățeni, Lerești, Berevoești, Aninoasa, Bălilești, Negrași, următoarea localitate vizitată a fost comuna Mozăceni.

Aici, Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de învățământ dar și în extinderea și modernizarea rețelelor de apă potabilă și canalizare. Astfel, din bugetul județean, s-au alocat fonduri pentru reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” pentru: reparații cacoperiș și reabilitare sală de sport, montare centrală pe lemne în cadrul liceului, înlocuire tâmplărie lemn cu tâmplărie PVC  la corpul B al Liceului. La Școala nr.2 Mișei au fost construite grupuri sanitare în interior. În ceea ce privește sistemul de sănătate, la Mozăceni funcționează un centru de permanență, serviciile medicale pentru întreaga zonă fiind asigurate de șapte medici de familie și o substație a Serviciului de Ambulanță. De asemenea, și la centrul de permanență au fost alocate fonduri pentru reabilitare, respectiv pentru înlocuirea tâmplăriei. La Mozăceni, conducerea consiliului a vizitat și Unitatea de Asistență Medico-Socială , cămin de bătrâni aflat în administrarea CJ Argeș, unde 30 de persoane beneficiază de cele mai bune condiții de îngrijire și asistență medicală.


Consiliul Județean Argeș a investit și în infrastructura de apă și canalizare, alocând bani pentru extinderea rețelei de apă și pentru sistemul de canalizare și epurare a apelor uzate menjare. Totodată, în cadrul vizitei, au fost stabilite principalele obiective care vor fi realizate în comuna Mozăceni în anul 2019. Vor fi prioritare investițiile în infrastructura rutieră, mai ales că, pe fonduri europene, urmează să fie implementat un amplu proiect de reabilitare și modernizare a drumului interjudețean DJ 503, care traversează și localitatea Mozăceni.


"Principalele obiective pe care le-am văzut sunt legate de prioritățile pe care ni le-am asumat la preluarea mandatului, și anume, sănătatea, educația și infrastructura. Am văzut și obiectivele finalizate recent și realizate prin PNDL II, noile puțuri și bazine de apă care susțin extinderea rețelei de alimentare cu apă. Credem că suntem pe un drum foarte bun și în comuna Mozăceni, investițiile pe care ni le-am asumat împreună, Consiliul Județean și Consiliul Local, sunt aproape finalizate!" - Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș


"Suntem onorați că sunteți în mijlocul nostru, că manifestați grijă față de comunitatea noastră! Orice ajutor din orice parte este de mare folos și dumneavoastră ne-ați fost aproape. Ați văzut că toate unitățile noastre de învățământ sunt moderne, avem toalete interioare în toate unitățile școlare. Prin PNDL II am reușit să asigurăm apă potabilă la toți locuitorii comunei. Centrul de  permanență este funcțional și vă mulțumim că ne-ați sprijinit și aici. Sperăm și de acum încolo într-o colaborare fructuoasă" – Liana Corina Dună, primar Comuna Mozăceni.