Comuna Călinești rămâne fără primar. A fost condamnat

Gheorghe Ionescu, primarul comunei Călineşti, a fost trimis în judecată în anul 2017 pentru abuz în serviciu şi delapidare. În dosar, alături de acesta sunt cercetați fostul viceprimar, Vasile Meilescu, şi de fosta contabilă şefă, Sidonia Nicoleta Roşu. Instanța a decis  în martie 2019 achitarea celor trei pentru acuzația de abuz în serviciu, însă edilul și fostul viceprimar au fost condamnați pentru acuzația de delapidare.

CITEȘTE ȘI ... Reguli noi: Porcul trebuie tăiat numai în prezența veterinarului

Curtea de Apel Piteşti a decis ca primarul comunei Călinești să fie condamnat cu suspendare la 2 ani închisoare pentru delapidare și să i se interzică dreptul de a fi ales într-o funcţie publică şi dreptul de a ocupa funcţia de primar timp de trei ani.
„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni şi inculpaţii Ionescu Gheorghe, Roşu Sidonia Nicoleta, şi Meilescu Vasile, împotriva sentinţei penale nr. 44 pronunţată la data de 12 martie 2019 de către Judecătoria Topoloveni în dosarul penal nr.1583 / 828 / 2017 . Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând: 1.Descontopeşte pedeapsa rezultantă principală aplicată inculpatului Ionescu Gheorghe în pedepsele componente, înlăturând sporul. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatului Ionescu Gheorghe la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi a pedepselor complementare şi accesorii aferente. (...) dispune achitarea inculpatului Ionescu Gheorghe, pentru fapta prev.de art. 297 alin.1 Cod penal cu aplic.art. 35 alin.1 şi art. 5 Cod penal. 2”, este specificat în decizia Curţii de Apel Piteşti.

CITEȘTE ȘI ... Amenzi pentru asociaţiile care afişează numele proprietarilor la întreţinere


Fostul viceprimar, Vasile Meilescu, este condamnat cu suspendare la doi ani închisoare pentru delapidare și interzicerea dreptul de a mai ocupa o funcţie publică.
”Obligă şi pe inculpatul Meilescu Vasile în solidar cu inculpatul Ionescu Gheorghe, la plata sumei de 2613,18 lei, către partea civilă Comuna Călineşti, reprezentând contra - valoa­rea prejudiciului material cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare.”

CITEȘTE ȘI ... (video) Scandal în centrul Piteștiului! Suporteri duși la secția de Poliție


Fosta contabilă şefă, Sidonia Nicoleta Roşu, este achitată de acuzația de abuz în serviciu.
”Înlătură dispoziţia de obligare a inculpatei Roşu Sidonia Nicoleta la plata cheltuielilor judiciare către stat. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”