ÎN SFÂRȘIT! Se mărește viteza legală pe DN73!

ÎN SFÂRȘIT! Se mărește viteza legală pe DN73! Aflați în ce zonă puteţi circula cu 70km/h şi ce mai pregăteşte Poliţia pentru restul traseului!

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a aprobat solicitările venite din partea Serviciului Rutier Argeş de a mări limita vitezei legale pe un tronson din DN 73 Piteşti-Câmpulung.

Astfel, viteza maximă permisă va fi modificată de la 50 km/oră la 70 km/oră. Potrivit comisarului'şef Marian Badea, şeful Poliţiei Rutiere Argeş, măsura vizează porţiunea de patru benzi situată între km 7 şi km 11, de la prima intersecție spre Mioveni până la sensul giratoriu care face legătura cu pasarela spre Uzina Dacia.

Poliţia Argeş cere de mai bine de trei ani mărirea limitei de viteză pe aceast tronson de drum, dar iniţial CNADNR a respins propunerea, abia acum dând undă verde solicitării. Şoferii vor putea circula cu viteză până la 70 km/oră pe porţiunea respectivă fără a fi sancţionaţi de agenţii de la Circulaţie.

"Deşi inițial nu s-a acceptat propunerea noastră, recent am avut o întâlnire cu cei de la CNADNR și s-a acceptat această soluție care zic că e foarte bună. Vom analiza și dacă putem mări și în altă parte viteza. În zona Mărăcineni, însă, este imposibil, deoarece sunt şi școala şi biserica la strada principală şi, prin urmare, traficul pietonal este intens", ne-a declarat comisarul-şef Marian Badea, potrivit căruia se ia în calcul și mărirea vitezei pe porţiunea dintre Mioveni şi Câmpulung. Propunerea va fi înaintată către CNADNR însă abia după reabilitarea în totalitate a drumului.