Comisarii OPC, în arest la domiciliu, deoarece s-au mânjit pentru 500 de euro | Sursa Ta

Procurorii DNA Pitești au dispus, în cursul zilei de ieri, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a doi comisari superiori din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș. Aceștia sunt acuzați de luare de mită, în formă continuată, și fals intelectual, în formă continuată.

CITEȘTE ȘI ... (video) Țigări de contrabandă descoperite în Pitești cu ajutorul câinilor - 5 bărbați reținuți

Vorbim despre:

BOBOC DUMITRU-CONSTANTIN, comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
- luare de mită, în formă continuată,
- fals intelectual, în formă continuată,

ZAMFIR PAUL-CONSTANTIN, comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

CITEȘTE ȘI ... (video) 14 case răscolite în Braşov, Argeş şi Prahova. Lover boy: Seducea fete de liceu


Conform anchetatorilor, cei doi comisari, ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate. Totul s-a întâmplat în perioada februarie – aprilie 2021.

► ”Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați, ce presta servicii de alimentație publică, își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de către D.S.P. Argeș, etc.”, menționează investigatorii.

 

În acest context, marți, procurorii anticorupție au efectuat 8 percheziții în Argeș și Vâlcea, două dintre descinderi având loc la  sediul unei instituții publice, iar celelalte șase la domiciliile unor persoane fizice.

CITEȘTE ȘI ... (video) Înțepat de albine și cu fracturi - Un argeșean dus la Floreasca

Astăzi, inculpații Boboc Dumitru-Constantin și Zamfir Paul-Constantin vor fi prezentați Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

----------------------------------------------------------------

 

UPDATE, 29 mai:

Cei doi comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, acuzele fiind de luare de mită și fals intelectual, ambele în formă continuată.

Procurorii desfășoară urmăriri penale și față de alte persoane, angajații ai instituțiilor din Argeș și Vâlcea.

Pe lângă faptul că au închis ochii la produse expirate, comisarii argeșeni ar fi știut că unul dintre comercianți nu avea autorizație de funcționare din partea DSP, iar condiţiile de muncă oferite erau insalubre.

Un coleg al celor doi comisari a declarat pentru Adevărul.ro:

„Este o pată pe obrazul nostru, al tuturor. Dacă n-ar fi fost arestaţi, poate aş fi gândit că este o greşeală, dar... Ne-au făcut de râs, s-au mânjit pentru 500 de euro, iar acum toţi suntem puşi în aceeaşi oală. Zvonuri despre colegi care iau mită au tot existat de-a lungul vremurilor, în cazul unora s-a dovedit, în cazul altora nu. Dacă sunt vinovaţi şi alţii - trebuie să răspundă pentru ceea ce fac”.

 

 

----------------------------------------------------------------

 

 

UPDATE, 23 iunie:
 

Potrivit Ziarulargesul.ro, după ce au stat o lună în arest preventiv, Dumitru Constantin Boboc şi Paul Constantin Zamfir, ambii comisari superiori la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, au ieşit din spatele gratiilor şi prin decizie a Tribunalului Argeş au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.