Comesad Drumuri i-a suflat o lucrare unei firme din fieful lui Dragnea

Ca la fiecare licitaţie cu un buget generos, şi în cazul procedurii de atribuire pentru proiectul de modernizare a mai multor drumuri din comuna Popeşti s-a dat o luptă acerbă între marile firme de construcţii din Argeş, dar şi societăţi din alte zone ale ţării.

Cele 6 milioane de lei (fără TVA) puse la bătaie de primăria din localitate au atras cinci consorţii de firme, dornice să pună mâna pe contract, dintre constructorii argeşeni fiind prezenţi Comesad Drumuri, CDLA, precum şi asocierea Zeus-Valah-Selca-GM. Printre ofertanţi s-a numărat şi o societate din Teleorman, Spring Road Cargo, despre care jurnaliştii de investigaţii de la Rise Project afirmă că ar fi de fapt una dintre firmele-paravan ale grupării Dragnea, prin care banii din contractele publice ar ajunge la Tel Drum.

„Algoritmul e următorul: casa de arhitectură a lui Florea Neda (Spring Road Cargo) obține contracte publice, apoi subcontractează la Tel Drum care execută propriu-zis lucrările și încasează partea leului” - spun cei de la Rise Project. O altă pretendentă la contractul de la Popeşti este o firmă din Bucureşti, Grand Construct Utilaje, al cărei patron a fost acuzat de DNA că ar fi dat mită mai multor funcţioanri publici pentru a obţine contracte de reabilitare a unor şcoli din Sibiu şi Braşov.

Cert este însă că atât teleormănenii, cât şi firma din   Bucureşti au fost nevoiţi să plece cu coada între picioare din Argeş, contractul fiind adjudecat, chiar şi după o rundă de contestaţii, de Comesad Drumuri, care va executa proiectul de modernizare a drumurilor şi uliţelor de la Popeşti în asociere cu Centrul de Proiectare şi Consultanţă Rutieră SRL. Firma argeşeană a semnat pe 23 martie contractul cu Primăria Popeşti şi are la dispoziţie trei ani pentru a duce la îndeplinire acest complex proiect de infrastructură, pentru care va primi suma de 5,276 milioane lei (fără TVA).