Școlile din Cuca și Dobrești - trec în scenariul verde!

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, autoritățile au decis trecerea dij scenariu galben în scenariu verde pentru unitățile de învățământ din localitățile Cuca și Dobrești.
C.J.S.U. analizează, saptamanal, sau ori de cate ori este nevoie, la propunerea Inspectoratului Scolar Judetean Arges, scenariile de functionare pentru fiecare unitate de invatamant, potrivit criteriului epidemiologic.

CITEȘTE ȘI ... 3 cabinete noi de vaccinare în Argeș - Un plus de 180 de imunizări / zi

 

Tot în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost adoptate următoarele hotărâri:

- Permiterea spitalelor covid, din județul Argeș, să trateze și pacienți non-covid, în acest sens fiind aprobat un număr de paturi non-covid pentru fiecare unitate spitalicească COVID. Acestă soluție propusă de CJSU vine în întâmpinarea pacienților cu afecțiuni, altele decât covid, dar permite și revenirea în regim de urgență la statutul de spital covid, în cazul în care există o creștere accelerată a numărului de cazuri și a numărului de pacienți covid. Direcția de sănătate publică așteaptă de la spitale ultimele propuneri pentru eliberarea avizului de funcționare a spitalelor în regim mixt, aviz care se dorește să fie valabil începând cu 1 martie;

- Înființarea a trei noi fluxuri de vaccinare, cu vaccinul Pfizer, în localitățile Câmpulung, Mărăcineni, Izvoru;