Clinica TeddyCare reacționează: „Este atât de dureros, de greu de acceptat și de înțeles”

Update ora 15:45

Reprezentanții Clinicii TeddyCare din Pitești au transmis un mesaj tuturor celor care au așteptat până acum o reacție din partea acestora, explicând că și pentru conducere, cât și pentru angajați, tot ceea ce se s-a întâmplat este de-a dreptul dureros și greu de explicat în cuvinte. De asemenea, potrivit conducerii, în clinică au fost tratați, de-a lungul timpului, și copiii lor, ai colegilor sau prietenilor.

„Stim ca toata lumea asteapta o reactie de la noi si, mai mult decat orice, ne dorim sa intelegeti ca ne este la fel de greu ca fiecaruia dintre dvs. sa intelegem si sa acceptam ceea ce s-a intamplat in clinica noastra. O clinica in care sunt tratati si copiii nostri, ai colegilor, prietenilor si cunostintelor noastre.
Inainte de toate, suntem oameni si parinti - de aceea ceea ce s-a intamplat in casa noastra este atat de dureros, de greu de acceptat, atat de greu de trait si de inteles. In aceste momente, gandurile si inimile noastre sunt insa alaturi de parinti, nu facem decat sa ne rugam sa aiba putere si liniste.
Ne dorim mai mult decat oricine sa intelegem ce s-a intamplat, asteptam rezultatul investigatiilor si anchetelor in curs, speram din tot sufletul ca vor aduce raspunsurile pe care toata lumea le asteapta si ca nu vor lasa loc de alte interpretari. Caci, din pacate, pana in acest moment, dezinformarea, speculatiile si goana dupa senzational s-au dovedit o data in plus mai importante decat cautarea adevarului.
Inca o data va rugam sa aveti toata increderea ca, in momentul in care vom avea toate datele, vom fi primii care vom dori sa le facem publice. Pana atunci, ne dorim sa respectam durerea parintilor, alaturi de care suntem cu tot sufletul nostru”
au transmis reprezentanții clinicii dentare.
 


 

Update ora 13:30

Potrivit prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Nicolae Argeșeanu, în cazul morții băiețelului de 4 ani se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Totodată, urmează ca atât medicii, cât și părinții, să fie audiați:

„La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești se află înregistrat un dosar în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. În esență se cercetează împrejurările în care a intervenit decesul unui copil de patru ani, ca urmare a unui tratament aplicat în cadrul unei clinici medicale de pe raza municipiului Pitești.”

De asemenea, vor fi consultați specialiști în medicină legală.


 

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul tragediei de la Clinica TeddyCare

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) a anunţat că s-a autosesizat în cazul tragediei care a avut loc la Clinica TeddyCare din Pitești, fiind iniţiată procedura disciplinară împotriva cadrelor medicale implicate.


Reamintim că seara trecută, micuțul s-a stins din viață la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Din nefericire, a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat.

"Facem precizarea că, potrivit prevederilor legale, în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România, poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor şi regulamentelor profesiei de medic stomatolog, a Codului deontologic al medicului stomatolog, a regulilor de bună practică profesională, a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale CMSR, precum şi pentru orice fapte săvârşite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea şi prestigiul profesiei sau ale instituţiei", se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Colegiul Medicilor Stomatologi.

CMSR mai spune că în activitatea comisiilor de disciplină nu intră analiza cazurilor de malpraxis şi că, pentru acestea, competenţa "atribuită legal" revine fie Comisiei de Monitorizare şi Competenţă profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcţionează în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, fie instanţei de judecată.

De asemenea, miercuri seara, doctorul Aura Copciag, inspector și reprezentant al Ministerului Sănătății, a declarat că DSP Argeș a suspendat activitatea Clinicii TeddyCare din Pitești.

 

CITEȘTE ȘI .... DSP a decis că închide TeddyCare la 3 ore după ce ministrul anunțase deja la TV!