Colegiul Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu”- 10 ani de învățământ cu tradiție!

La inițiativa Asociației Româno-Franceze Argessis Pitești,  în urmă cu 10 ani a luat ființă primul liceu privat din Argeș, sub denumirea:  Liceul Tehnic pentru Protecția Mediului.   De-a lungul anilor, zeci de elevi au absolvit cursurile acestei instituții de învățământ, cea mai mare parte dintre ei alegând să își continue studiile în același domeniu, la facultățile din țară și din străinătate.

De asemenea, corpul profesoral al  liceului se bucură de o numeroasă și atent selectată resursă umană,  aici ținând cursuri  profesori care au o vastă experiență în domeniul protecției mediului și care s-au dedicat învățământului.  Din ce în ce mai mulți elevi aleg să își finalizeze studiille liceale în cadrul Colegiului Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu”, deoarece  tinerii devin din ce în ce mai atenți și, mai preocupați de protecția mediului înconjurător care ne influențează  viață în fiecare zi.

Din anul 2013, odată cu acreditarea primei calificări profesionale de ”Tehnician ecolog  și protecția calității mediului” liceul și-a schimbat denumirea în Colegiul Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu”, în semn de recunoștință și apreciere a prestigioasei activități a reputatului om de știință și cultură, în viață, Alexandru Ionescu, membru al Academiei Române.

Totodată, ca o noutate, începând cu acest nou an școlar ce a luat startul la începutul lunii septembrie, în cadrul colegiului, funcționează  două noi specializări/calificări profesionale acreditate: nivel liceal – ”Științe sociale” și nivel postliceal – ”Asistent medical generalist”. 

Cu acest prilej,  școala postliceală a colegiului va primi ca ocrotitori pe  ”Sf. Doctori fără de arginți”, prin Arhiereasca Binecuvântare a Înalt  Preasfințitului Părinte  Calinic, Arhiepiscop al  Argeșului și Muscelului

 

Evenimentul de sărbătorire a 10 ani de existență  de la înființarea primului liceu particular din județ, va avea loc  pe 25 octombrie, ora 11.00, la sediul Colegiului din comuna Bradu, strada Principală, Nr.360.