Coincidență sau premeditare? Criminalul din Mioveni a ucis în aceleași haine cu care a atacat în 2014

Un alt fapt straniu a ieșit la lumină la câteva zile după comiterea oribilei crime de la Mioveni! Alin Minciunescu, profesorul care a ucis-o în plină stradă pe Georgeta Dorobațu, a fost îmbracat chiar în aceleași haine în care a atacat și în anul 2014. Acum doi ani, bărbatul a înjunghiat o tânără în fața Catedralei ”Sf. Petru și Pavel” din Mioveni. Fata a scăpat cu viață, însă Georgeta Dorobațu nu a avut aceeași soartă.

Totodată, directorul Spitalului Sfânta Maria Vedea, Marian Iacob, a adus explicații colegilor de la Curierul Zilei. Conform declarațiilor acestuia, pacientul Minciunescu a avut patru internări, toate voluntare. În timpul spitalizărilor, bărbatul a urmat tratamentul şi a fost externat ca fiind „ameliorat“, fiind luat de mamă, din spital. Totodată, se pare că mama bărbatului nu a semnat niciun document potrivit căruia ar fi trebuit să îl supravegheze pe acesta. Potrivit medicului, crima s-a petrecut din cauză că Alin Minciunescu nu și-ar fi luat tratamentul, refuzând cu îndârjire. Mai mult decât atât, bărbatul ar fi agresat-o pe mama sa atunci când aceasta insista să își respecte tratamentul.

CITEȘTE ȘI ... Călăul femeii de la Mioveni - Senin la ieșirea din secția de poliție! A plănuit atacul - Victima aleasă la întâmplare!

Cu privire la faptul că bărbatul a respectat un anumit tipar atunci când a comis nenorocirile, inclusiv purtarea hainelor, Marian Iacob a precizat: „În privinţa hainelor, nu ştiu. Cred că despre chestia asta ar putea să ştie mai mult medicul său curant. E posibil ca în delirul său să integreze o anumită tipologie: alege femei, persoane necunsocute, cam de aceeaşi înălţime, nu contează vîrsta. Pare că se declanşează un mecanism. E vorba de delirul lui, cum s-a structurat acesta şi de la ce pleacă, atunci cînd se declanşează. El zice de fiecare dată că nu ştie ce face, că nu şi-a dat seama, că a vrut doar să sperie persoana respectivă. E posibil să fi avut o traumă în copilărie, nu ştim. Când se declanşează acest delir, poate vrea să dovedească ceva“, a declarat directorul pentru Curierul Zilei.