Coduri galben și portocaliu de ploi și răcire accentuată în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri galben și portocaliu de ploi, vijelii și răcire accentuată în toată țara, până duminică dimineață.

În intervalul 26 septembrie, ora 9:00 - 27 septembrie, ora 3:00, în zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice).

În ţară, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice și va prezenta înnorări temporar accentuate în restul teritoriului, informează stirimeteo.com.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local cu viteze în general între 50 și 70 km/h, iar pe crestele montane de peste 100 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. 

Cantitățile de apă vor fi însemnate și local se vor depăși 30…40 l/mp. În Dobrogea astfel de fenomene vor apărea din orele serii și pe arii mai restrânse. 

Temperaturile vor fi în scădere, mai accentuată în jumătatea de vest a teritoriului; maximele se vor situa între 19 grade în Dealurile de Vest și 30 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade.

În București, vremea se va menține caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora și vor fi perioade cu averse ce vor putea avea și caracter torențial și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări după-amiaza și noaptea, când la rafală se vor atinge viteze în general de 55…60 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.