Codul Rutier, schimbat în avantajul şoferilor

Codul Rutier ar putea deveni mai blând pentru cei care îl încalcă. Şoferii care rămân 60 sau 90 de zile fără permis l-ar putea obţine înapoi după doar o lună. Chiar dacă sunt agresivi sau indisciplinaţi în trafic pot obţine reducerea perioadei de suspendare indiferent de numărul de abateri. Acum, legislaţia le permite acest lucru o dată la trei ani. Dar proiectul care schimbă legea se află aproape de votul final în Parlament.


Aleşii spun că instanţele sunt supraaglomerate de şoferii care contestă astfel de sancţiuni şi vor să le ofere posibilitatea celor care încalcă legea să scape cu pedepse mai blânde.  Vor păstra, însă, restricţiile actuale pentru cei care comit abateri grave ori accidente cu victime. 
Costel Dunavă, deputat: Dacă depăşeşti viteza legală cu maxim 70 de kilometri peste viteza legală prevăzută, ai dreptul la reducere ori de câte ori te prind poliţiştii. Dacă depăşeşti cu mai mult de 70 de kilometri, ai dreptul o dată pe an
Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Nu va fi acordată celor care au fost implicaţi într-un accident rutier din care au rezultat doar pagube materiale şi la momentul respectiv s-a constatat că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice

 

 

 


Şoferii, încântaţi de schimbarea Codului Rutier

 

Şoferii spun că o astfel de măsură este benefică, mai ales pentru cei care au nevoie de permis pentru a putea lucra. 

Potrivit actualului Cod Rutier, permisul se suspendă pentru 30 de zile dacă nu acordaţi prioritate pietonilor sau altor vehicule sau depăşiţi neregulamentar. 

60 de zile vor rămâne fără permis cei care trec pe culoarea roşie a semaforului şi produc un accident rutier, iar 90 de zile rămân pietoni cei prinşi băuţi la volan sau depăşesc cu mai mult de 50 de kilometri viteza maximă admisă pe acea porţiune de drum. 


 

Sursa: observator.tv