COD RUTIER: Ce să faci să nu rămâi fără permis!

COD RUTIER: Ce să nu faci să nu rămâi fără permis! VESTE PROASTĂ PENTRU ȘOFERI! Inițiativa aparține mai multor parlamentari! Vezi despre ce este vorbă!

Parlamentul României ar putea lua o decizie fără precedent în ceea ce priveşte conducerea autoturismelor în stare de ebrietate. Șoferii care sunt prinşi băuţi la volan şi-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule, iar amenzile pot ajunge până la 15.000 de lei.

Această iniţiativă aparţine mai multor parlamentari, care s-au gândit să preia modelul american prin care conducătorii auto depistaţi cu alcool să rămână fără permis pentru o perioadă de până la cinci ani. Dacă aceştia sunt prinşi din nou, şoferii vor pierde definitiv dreptul de a conduce.

CITEȘTE ȘI ... Vrei să-ţi cumperi o maşină? RAR-ul îţi face o surpriză!

Amenzile prevăzute în noul proiect sunt extrem de usturătoare şi variază între 5.000 şi 15.000 de lei, pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Actul normativ prevede amenzi şi sancţiuni în funcţie de gradul de alcoolemie depistat în sângele şoferului respectiv, dar şi de infracţiunile pe care le comit atunci când se află băuţi la volan. Între doi şi cinci ani vor rămâne fără permis şoferii prinşi cu alcool la volan, în afara amenzilor contravenţionale. În cazul unui şofer băut recidivist întâlnit din nou de cei de la Poliţia Rutieră, el riscă să rămână fără permis pe viaţă.

În această toamnă, proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, care, din postura de cameră decizională, va da sau nu undă verde acestui act normativ. 

SURSA: CAPITAL.RO