ULTIMĂ ORĂ! Cod portocaliu de vreme severă în Argeș!

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de instabilitate atmosferică, intervalul de valabilitate fiind 24 iunie, ora 10:30 – 25 iunie, ora 23.

Astfel, un cod galben de vreme severă a intrat în vigoare la 10:30, care vizează mai mult de jumătate din țară (vezi harta) și este valabil până la ora 23:00.

De asemenea, de la ora 12:00 avem cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Mai multe județe sunt vizate, printre care și Argeșul. Avertizarea este valabilă până astăzi, la ora 23:00. 

În județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, Vâlcea,  Olt, Dolj, precum și în zona de munte a județelor Vrancea și Prahova instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intervale cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...70 l/mp, potrivit ANM.

De asemenea, pe lângă aceste avertizări, în această seară la ora 23:00 va intra în vigoare un nou cod galben de vreme rea, valabil până marți, 25 iunie, la ora 06:00. 

În intervalul menționat, în Oltenia, vestul și sud-vestul Munteniei, nordul și vestul Moldovei, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.