Cod portocaliu de ninsori în mai multe judeţe!

Viscolul loveşte în forţă în aproape jumătate din ţară.
Meteorologii au emis primul cod portocaliu de viscol şi ninsori din acest sezon. În nouă judeţe din sud-vestul ţării, stratul de zăpadă ar putea atinge şi jumătate de metru. Alte zece judeţe vor fi până duminică seară sub avertizare de cod galben. În zonele în care nu va ninge, poleiul ar putea aduce mari probleme. Se va depune un strat semnificativ de zapadă și în zona montană, iar vântul va prezenta intensificări, cu rafale de peste 70 de km/h. Zapada va fi spulberată, va fi viscol, cu vizibilitate extrem de scăzută pentru acele zone.

Aer polar peste România
Episodul sever de iarnă a alertat autorităţile. Peste 11 mii de pompieri, poliţişti si jandarmi sunt gata să intervină în situaţii de urgenţă. Prefecţii trebuie să comunice permanent evoluţia situaţiilor din teren. Un ciclon care a pornit din bazinul mediteranean aduce ninsorile abundente. În Bucureşti, poleiul ar putea fi cea mai mare problemă.

CITEȘTE ȘI ... OPORTUNITATE: Angajări la 4 spitale din Argeș!

Va începe să ningă și în Capitală, spun meteorologii, dar ploaia va lua locul fulgilor și vântul va începe să bata cu putere. Cum temperaturile vor scadea sub pragul înghețului, pe străzi se va forma polei. Până duminică sunt valabile avertizările meteorologilor. Treptat, ninsorile vor fi înlocuite de ploi. Însă de la jumătatea săptămânii viitoare, gerul va pune stăpânire pe aproape toată ţara. Din nordul continentului va ajunge în România un val de aer polar.


Sursa: observator.tv