Cod Galben de vreme rea. ISU Argeș recomandă...

Începând de astăzi, de la ora 12.00, a intrat în vigoare atenționarea meteorologică Cod Galben de vreme rea, valabilă în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane.

Până mâine dimineață, ora 10.00, în zonele vizate vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp. (Sursa: http://www.meteoromania.ro/avertizari/)

Se recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. 
De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, cetățenii sunt rugați să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, cei de la ISU Argeș recomandă cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Sursa: ISU Argeș