Cod galben de viscol. Pe A1 ninge ușor - Carosabil umed

Centrul Infotrafic din Poliția Română transmite că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, dar ninge pe majoritatea arterelor rutiere din județele aflate în partea de S și S-E a țării, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă.

CITEȘTE ȘI ... Doliu în IPJ Argeș! Polițist de 49 de ani - mort în această seară!

 

Situația pe principalele artere rutiere se prezintă astfel:

- Autostrada A1 București – Pitești – ninge ușor, carosabil umed, la negru

- Autostrada A2 București – Constanța - condiții de ninsoare ușoară, fără depuneri pe carosabil, 0° (km 10 - 143), precipitații ușor mai intense, ninsoare cu rafale de vânt, carosabil pațial acoperit de zăpadă, 0° (km 143 – 193), precipitații sub formă de ploaie, carosabil umed, 0° (km 193 - 212 și Autostrada A4 Ovidiu-Agigea)

- Autostrada A3 București – Ploiești: lapoviță pe tot tronsonul, carosabil acoperit parțial cu zăpadă, -1°,

- Ninge pe majoritatea arterelor rutiere din județele aflate în partea de S și S-E a țării, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă. Nu sunt mașini sau persoane blocate în zăpadă.

CITEȘTE ȘI ... Primăria Pitești - Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe străzi!

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Totodată, CFR călători a anunțat suspendarea mai multor curse care circulă în sud-estul țării, zonă aflată până la ora 23 sub cod galben de ninsori și viscol. Cele mai multe dintre trenurile suspendate fac legătura între București și Buzău, de o parte, și Constanța și Mangalia, de cealaltă parte. Garniturile care vor circula vor avea locomotive Diesel și vor face opriri suplimentare pe traseu, pentru preluarea tuturor pasagerilor. O situație care, cel mai probabil va duce la aglomerație, în special pe rutele de navetiști.

De asemenea, una dintre cursele care face legătura între Constanța și Tulcea este suspendată miercuri și joi.

CITEȘTE ȘI ... (video) Instagram | TikTok: Locurile perfecte pentru libidinoșii din România care caută minore

Meteorologii au emis, marți, o informare meteo care anunță ninsori și intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, Moldova și la munte, dar și o avertizare Cod galben de viscol pentru București și opt județe.