COD GALBEN DE PLOI ȘI VIJELII! Argeșul - printre județele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi și grindină care vizează mai multe județe din nordul, vestul și centrul țării, valabil până duminică la ora 18:00.

Tot duminică, de la ora 18:00, intră în vigoare un cod galben, valabil până luni, ora 22:00. În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp, potrivit ANM.

Totodată, începând de duminică, de la ora 18:00, până luni, 8 iulie, ora 06:00, mai multe județe din țară, printre care și Argeș, se vor afla sub cod portocaliu de vreme rea.

În intervalul menționat, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80...90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.