ATENȚIE! ÎN WEEKEND! COD GALBEN DE NINSORI ȘI VISCOL!

UPDATE: Pentru zona de munte din județele Caraș-Severin, Neamț și Suceava a fost emis un cod portocaliu de vânt, în vigoare vineri, până la ora 14:00, respectiv 10:00 pentru Neamț și Suceava.

Toată țara se află sub avertizare Cod galben pe parcursul zilei de vineri din cauza vijeliilor și a precipitațiilor sub formă de ninsoare.

De vineri de la ora 8:00 şi până sâmbătă la ora 2:00 dimineaţa va fi în vigoare o nouă alertă cod galben de vreme rea. Vântul va sufla cu viteze de peste 60km/oră în toată ţara, iar la munte chiar şi peste 90 km/oră. În nord şi centru va ninge, iar pe spaţii mici, cantităţile de apă acumulate vor fi importante. La altitudini mari, zăpada va fi spulberată şi viscolită. Printre zonele afectate se află și nordul județului Argeș. 

Acolo unde îşi vor face apariţia lapoviţa şi ploaia, se va putea forma poleiul.

Pe parcursul zilei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în interiorul arcului carpatic, unde va cădea lapoviţă sau ninsoare. Ploi slabe îşi vor face local apariţia local şi în est, din a doua parte a zilei. Temperaturile maxime, apropiate de cele normale pentru această perioadă, vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei şi Dobrogea.

Pe parcursul weekendului, vremea se menţine liniştită sub aspectul precipitaţiilor.

Sâmbătă cu precădere va continua să ningă pe suprafeţe mici în nord, centru, iar vântul va fi mai activ în est, sud, precum şi pe creste unde va fi viscol. Temperaturile vor pierde câte 2-3 grade de la o zi la alta, astfel că prima zi a săptămânii viitoare,va aduce cel mult 4 grade Celsius în sudul Olteniei. Mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, gerul se va instala în depresiuni şi nu este exclus să se formeze ceaţa.

sursa: digi24.ro