Clubul Rotary Pitești a donat spitalelor aparatură medicală, în valoare de peste 32.000 dolari

Veste bună pentru argeșeni! Astăzi, 25 aprilie, Cluburile din Familia Rotary Pitești, au donat Spitalului Județean de Urgență Argeș și Spitalului de Pediatrie Pitești, aparatură medicală, în valoare de peste 32.000 dolari, în cadrul proiectului V.L.A.D. – „Viață Luptă Angajament Dăruire”.

Secției ATI (Anestezie Terapie Intensivă) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Argeș au fost donate un Electroencefalograf (EEG) cu 32 de canale și un Videobronhoscop flexibil, ambele fiind achiziționate de Clubul Rotary Pitești. Totodată, Spitalului de Pediatrie Pitești i-au fost donate un Aparat laser portabil, non contact, pentru Vizualizare (accentuare) Vene, achiziționat de Cluburile Rotary și RotaKids Pitești, un Spirometru pediatric, achiziționat de Clubul Interact Pitești și un Electrocardiograf (EKG) portabil cu printare pe 3 canale.

Personalul medical, ce va utiliza noile dispozitive, a participat la un training organizat de către specialiștii importatorului de echipamente medicale.

Fondurile pentru implementarea proiectului au fost obținute exclusiv din surse private: contribuții ale membrilor, sponsorizări și donații ale prietenilor, prin participarea la evenimentele organizate de Cluburile din Familia Rotary Pitești.

Reamintim că în anul 2015, Clubul Rotary Pitești a inițiat proiectul V.L.A.D. – „Viață Luptă Angajament Dăruire”, în cadrul căruia și-a propus modernizarea și dotarea unităților sanitare din Județul Argeș cu aparatură de ultimă generație.