Club Hush: „Ne-am alăturat azi inițiativei #hora cu o parte din echipele mele pentru a trage un semnal de alarma!”

Pentru prima dată în țara noastră, 200 de mii de angajaţi din hoteluri şi restaurante şi-au suspendat timp de o oră activitatea în semn de protest față de menţinerea restricţiilor în acest domeniu.

Administratorii cer de urgenţă deschiderea localurilor, în interior pentru că la nivel naţional au pierderi uriaşe iar, zeci de mii de oameni sunt afectaţi. 10 mii de localuri au lacătul pe uşă încă din martie, iar 40% dintre salariaţi sunt în şomaj sau vor pleca în alte domenii până la finalul lunii.

Un număr de 200 de mii de angajaţi din industria ospitalităţii au ieşit în fata restaurantelor, cafenelelor, bistro-urilor şi hotelurilor în semn de protest unde timp de o oră întreagă lor activitate a fost suspendată.

Protestului de astăzi i s-au alăturat și operatori din județul  Argeș, precum Club Hush din Pitești. Pe pagina localului de socilaizare aceștia au postat un mesaj de susținere a inițiativei  și au transmis următoarele:

,, Ne-am alaturat azi initiativei #hora cu o parte din echipele mele pentru a trage un semnal de alarma!
Traim vremuri care se vor transforma intr-o pagina de istorie in timp!
Azi protestam pentru inconsecventa si lipsa de coerenta a guvernului! Da, e greu sa managerieze situatia!
DAR situatia horeca se transpune asa: oamenii nu stiu care e ora de inchidere, cati au voie sa stea la masa, ce inseamna terasa sau interior!
Si datorita acestor incertitudini, oamenii petrec in alte locuri, mai putin vizibile si in care decid singuri ce fac. Nu este de condamnat dar asta nu inseamna ca prevenim virusul.
Il ascundem sub pres si apoi in spitale!
Apoi, vremea rece se apropie si noi nu stim ce vom face! Si incertitudinea se propaga in toate mediile: angajati, furnizori de materie prima, propietarii spatiilor in care suntem in chirii, furnizorii de servicii, firmele de contabilitate si servicii conexe, firme de it si solutii de gestiune, furnizori de vesela si utilaje si multi altii!
Nu cerem nimic absurd! Cerem predictibilitate, planuri concrete, tranparenta in comunicare, sustinere si sprijin!
Iar la mall-uri si spatii comerciale situatia este si mai dramatica! Vanzarile au scazut cu pana la 70% iar chiriile se factureaza lunar la valorile contractuale! Iar loc de negocieri nu exista!
Avem nevoie de planuri concrete si variante viabile pe care sa ne putem contura urmatoarele luni
”.