Claudiu Daniel Catană:

Claudiu Daniel Catană, candidat la Senatul României, a transmis pe pagina de socializare a partidului Pro România Argeș un mesaj legat de închiderea școlilor și sublinează faptul că generația zoom și classroom nu trebuie să fie generația de sacrificiu în România.

Mesajul integral este următorul: 

"Ca de obicei, România a fost prinsă nepregătită în procesul de predare online. Mergem pe bâjbâite de ani de zile, iar problema educației în țara noastră s-a acutizat odată cu pandemia. Spre deosebire de alte țări, noi nu am avut și , din păcate, nici nu avem o infrasctructură pentru alternativa online a educației, nu avem manuale editate și pentru sistemul online, iar profesorii nu au beneficiat de cursuri de perfecționare ca să se poată obișnui și cu acestă modalitate de predare.
Elevii români învață în acest moment online, iar accentul trebuie pus pe modul de predare. Profesorii trebuie să găsescă o cale pentru a-i determina pe copii să învețe ceva. Mulți părinți cu care am discutat consideră că în sistem online, implicarea lor trebuie să fie aproape totală și vor să își trimită copiii la școală.
Mai mult decât atât, conform unei cercetări sociologice la nivel european, doar circa 20% dintre elevii și școlile românești au resursele digitale necesare pentru desfășurarea orelor online. Suntem la coada clasamentului.
Închidem școlile pentru copii, dar le redeschidem pentru alegeri.
Ce urmăriți, stimați guvernanți?
Deschideți școlile!"


Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda PRO România Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200008