Claudia Dragomir: ”Apreciez femeile care au principii şi nu fac compromisuri!”

Zi de zi dovedeşte că o femeie de afaceri poate fi la fel de împlinită şi în viaţa de familie. Şi-a construit parcursul profesional etapă cu etapă. Pune mai presus de toate copiii, fiind o mamă dedicată, însă asta nu o împiedică să îşi conducă businessurile către succes. Claudia Dragomir şi-a transformat pasiunea în afacere, deschizându-şi atelierul de creaţie vestimentară Queen Atelier, unde îşi pune ideile în practică, iar mulţumirea din ochii clientelor sale îi aduce cea mai mare bucurie. Însă nu este singura afacere pe care o coordonează. 


Din experienţa sa ca director al ATU Casino, a constatat că o femeie aflată într-o funcţie de management nu are prea multe avantaje, deoarece

„încă trăim într-o societate patriarhală unde bărbatul este mai presus de orice. Ca femeie trebuie să muncești mult mai mult, iar pentru a-ți fi aprobată o decizie (deși poate pentru companie este decizia salvatoare, care poate propulsa sau scoate din impas firma) trebuie să vii cu mult mai multe argumente care oricum sunt puse la îndoială până în momentul obținerii rezultatelor. Deşi se crede că un zâmbet al unei femei poate deschide multe uși, prefer să contrazic și să spun că efortul unei femei aflate într-o funcție de conducere este înmiit. În primul rând, pentru a ajunge acolo și, apoi, pentru a fi şi plauzibilă.”

De asemenea, a muncit de două ori mai mult pentru a îşi impune ideile, simţind neîncrederea celor din jur, doar pentru că era o femeie tânără.

„De la vârsta de 22 ani sunt manager și, deși aveam toate aptitudinile necesare și citisem zeci de cărți înainte de a accepta postul, a fost foarte greu să mă impun în faţa angajaților. În primul rând, pentru că eram femeie și, în al doilea rând, eram considerată prea tânără în faţa colaboratorilor și în faţa partenerilor. Unul dintre colaboratori mă considera cantitate neglijabila și politica mea de expansiune un vis ireal. Acum, când vede rezultatele strategiilor rudimentare pe care le-am aplicat - și recunosc că au fost rudimentare, însă au fost bazate pe o experiență vastă în domeniul gamblingului (14 ani de lucru intens acolo jos lângă clienți) - chiar îmi cere părerea și mă întreabă cum aş acționa sau ce strategie aş aplica.”


 

Apreciază femeile care au principii şi nu fac compromisuri, care fac bani pentru a trăi, nu trăiesc pentru a face bani.

„Nu o să mă auziți că îmi plac femeile care au revoluționat prin cuceriri sau care au reușit să construiască imperii financiare. Îmi plac femeile care au revoluționat un sistem! O apreciez pe Marie Curie, de exemplu, care a realizat și a lăsat ceva omenirii. O admir pe Lady Diana. A avut curajul, până în ultima clipă, să fie ea și să lupte, nu pentru o imagine sau pentru niște protocoale stupide impuse de o societate ipocrită. Este o femeie care a iubit oamenii și viața reală. Admir creațiile lui Coco Chanel și ceea ce a reușit. Admir creația, nu omul. Nu coincide cu principiile mele!”, ne-a mărturisit Claudia Dragomir.