CJ - răspuns la declarațiile lui Miuțescu: ” Informația este nefondată și total falsă.”

Astăzi, președintele PNL Argeș Adrian Miuțescu, a declarat că CJ-ul și fosta  conducere DSP au refuzat să se implice în eforturile achiziționării unui aparat de genul PCR sau de plasmafereză de la Crucea Roșie.

“În acest moment se dă o luptă acerbă în piață pentru achizițioarea aparatelor de genul PCR sau de plasmafereză. Toată lumea are nevoie și depune toate eforturile să le achiziționeze. Noi am extins căutarea în mai multe zone. Una a fost să aducem de la Crucea Roșie, dar din păcate, conducerea Consiliului Județean Argeș și fosta conducere a DSP au refuzat să se implice, am ratat șansa și cele 10 aparate PCR aflate în stoc au fost epuizate rapid. O altă direcție a fost să găsim prin Unifarm un aparat de testare și am reușit într-un timp record, grație implicării primului ministru, domnul Ludovic Orban și a gestionării corecte a situației de către noul director al DSP, domnul colonel Alexandru Guiță, să îl achiziționăm. În acest caz, compania Holcim Câmpulung a răspuns pozitiv și a donat 55.000 de euro pentru plata acestui echipament”, a declarat președintele PNL Argeș Adrian Miuțescu. 

CITEȘTE ȘI ... PNL Argeș: ”Prioritarea noastră este sănătatea cetățenilor!”


Ca răspuns la această declarație, conducerea Consiliului Județean Argeș a precizat următoarele:

”Consiliul Județean Argeș s-a implicat prin toate mijloacele și s-a folosit de toate instrumentele legale și financiare posibile pentru a ajuta unitățile sanitare din județ în gestionarea cazurilor COVID-19. Încă de la declanșarea acestei situații de criză, Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri pentru spitalele aflate în coordonare, în vederea achiziționării de echipamente și materiale sanitare de protecție pentru personalul medical. Mai mult, au fost alocate fonduri pentru achiziția unui sistem Real Time PCR pentru detecția COVID-19 de către Consiliul Județean Argeș (550.000 lei). De asemenea, s-a alocat cofinanțare în valoare totală de 505.000 lei pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești, în vederea achiziționării unui sistem Real Time PCR pentru detecția COVID-19. Cele două proceduri s-au derulat în paralel, cu respectarea reglementărilor în vigoare prevăzute de legislația achizițiilor publice.

Fără argumente reale, în comunicatul respectiv se precizează faptul că s-a încercat aducerea unui asemenea aparat de testare în județ prin Crucea Roșie, însă conducerea Consiliul Județean Argeș ar fi refuzat să se implice. Informația este nefondată și total falsă. Crucea Roșie Română transmite că au fost achiziționate cu sprijinul financiar al OMV Petrom 10 aparate de testare rapidă COVID și 300 de kituri de testare în valoare de 1 200 00 euro. Echipamentele medicale au fost distribuite la 10 unități sanitare din țară conform recomandărilor date de Ministerul Sănătății, singura autoritate care are o evidență centralizată și actualizată la zi cu necesarul spitalelor din România. Așadar, Ministerul Sănătății a decis care sunt spitalele în care să ajungă cele 10 aparate de testare achiziționate de Crucea Roșie, pe lista stabilită de minister neregăsindu-se și județul Argeș.

Consiliul Județean Argeș face aceste precizări cu scopul de a prezenta cetățenilor informații corecte și de a semnala intențiile de dezinformare și manipulare în spațiul public.”